June 01, 2004
Den virkelige dag efter imorgen

Det er næsten for meget af det gode, men DMI har i katastrofefilmen "The Day After Tomorrow" set en anledning til at gennemgå de omtalte vejfænomener og svare på om de er plausible eller ej. Konklusion: Det er de ikke. Til de der er i tvivl kan jeg også oplyse, selv om DMI ikke gør det at rumskibe der flyver rundt i det tomme rum ikke brummer med en dyb lyd og at eksplosioner i tomme rum heller ikke larmer.
Når det er sagt så er det meget spasst at læse om hvorfor det filmen foreslår ikke kan lade sig gøre og hvad der så kan lade sig gøre istedet. Interessant nok er selve filmens grundpræmis om en pludselig dramatisk forandring i de varme havstrømme ikke helt og aldeles afvises (selv om den ifølge DMI er usandsynlig), ligesom filmens eneste troværdige bid videnskab, den basale viden om at verden kan blive pludseligt koldere overordentlig hurtigt, faktisk er godt dokumenteret af de grønlandske iskerneboringer.

Posted by Claus at June 01, 2004 10:39 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?