November 30, 2004
24. Tænk ikke på inspirationen. Den kommer til sidst.
Inspirationen kommer før lysten til at skabe, ikke den anden vej rundt.
En af grundene til at jeg tegner på visitkort er at jeg kan have dem med mig altid. Når man bor inde i byen bruger man en masse tid på at gå omkring fra sted til sted. Jeg ville have en kunstform skabt til det.

Så når jeg gk ned af gaden og fik lyst til at tegne noget, kunne jeg bare smutte over til den nærmeste bænk eller café, hive et blankt kort frem og gå igang. Umiddelbart. Uden besvær. Det kan jeg lide.

Før, da jeg lavede større ting, var jeg nødt til at droppe det jeg var igang med, og smutte tilbage til kontoret hvis inspirationen ramte mig. Ni ud af ti gange var det væk før jeg kom hjem, hvilket gjorde hele turen nytteløs. Jeg tegnede noget alligevel, men det var altid som om jeg tegnede efter hukommelsen, ikke som noget der skete lige nu.

Hvis du arrangerer dit liv sådan at du har en masse besvær fra du får lyst til at arbejde til du kan gå igang, så sætter du vognen foran hesten, ikke omvendt. Du skaber sikkert en masse "Jeg er Kunstner, og jeg må arbejde. Jeg må efterlade noget til Evigheden" melodrama. Uinteressant for dig selv og for andre.

Du bliver nødt til at finde en måde at arbejde på der gør det dødlet at udnytte de inspirerede øjeblikke fuldt ud. De rammer aldirg på et praktisk tidspunkt og de varer aldrig længe.

Omvendt skal du heller ikke bekymre dig for meget om angsten for det hvide papir eller det hvide lærred. Hvis du ser på et hvidt stykke papir og der ikke rigtig kommer noget til dig, så lav noget andet. Angsten for det hvide papir er bare følelsen af ikke rigtig at have noget at sige, kombineret med den mærkelige ide at man SKAL have noget at sige.

Hvorfor? Hvis du har noget at sige, så sig det. Hvis ikke så nyd stilheden så længe den varer. Støjen kommer snart nok tilbage. I mellemtiden har du bedre at at gå ud i den store verden, opleve noget og hælde energi på tanken. At prøve at skabe noget når du ikke har lyst til det er som at tale bare for at tale. Det er ikke egentlig at være sammen med nogen, det er bare tomgang.

(råd nr. 24 fra Om At Være Kreativ)

Posted by Claus at November 30, 2004 12:22 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?