February 03, 2005
Mere dumt end ondskabsfuldt

I et klassisk forsøg på at rage til sig har e-handelsfirmaet Nethandelsportalen forsøgt at rage generiske domænenavne (altså navne svarende til almindelige danske ord) til sig for at lave varespecifikke sider for alle mulige almindelige varegrupper. Som en ekstra spidsfindighed fremgår det af klagenævnets afgørelser (eksempelvis denne (pdf)) at firmaet har registreret en lang række generiske navne som binavne for at rimeliggøre klagerne. Som en ekstra finte kan man se i CVR registeret at virksomheden mere eller mindre er oprettet til lejligheden. DK-Hostmasters start for registrering af danske ord med æøå fandt sted i slutningen af januar 2004 og Nethandelsportalen er stiftet 15. januar samme år.

Af klagenævnets oversigtsside fremgår det at det er en ret almindelig trafik at hævde særlige rettighder til almindelige ord., selvom detaljen med de generiske binavne er unik for Nethandelsportalen. Det fremgår også at man aldrig får medhold i den slags klager.

Posted by Claus at February 03, 2005 02:46 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:



Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?