February 20, 2005
30. Det sværeste ved at være kreativ er at vænne sig til det
Hvis du vil noget kreativt, så skal du ikke regne med at miste lysten igen. Men det kan tage et stykke tid før du vænnet dig til den.
I 1989 var jeg i Vest London, hvor jeg passede en dejlig lille lejlighed for et familiemedelm henover sommeren. I lejligheden ovenfor boede instruktøren Tim Burton, som var i byen i et par måneder i færd med at filme Batman, The Movie.

Vi lærte hinanden nogenlunde at kende det år. Vi var ikke gode venner eller noget, men vi så hinanden en del. Han var en god nabo. Jeg prøvede at være det samme.

På det tidspunkt var jeg på mit sidste år i college og studerede med henblik på at komme ind i reklamebranchen som tekstforfatter. En aften kom Tim og hans kone over til middag.

I løbet af aftenen kom mit karrierevalg på banen. Dengang var jeg lidt forbeholden med hensyn til det at leve af at være "kreativ"...i min familie har vi altid haft "rigtige" jobs i virksomheder og banker osv., og ideen om at bryde med traditionen gjorde mig ret nervøs.

"Well", sagde Tim, "hvis du har en kreativ summen i maven, så forsvinder den ikke igen. Jeg ville bare vænne mig til tanken og lære at leve med det."

Det var et forbandet godt råd dengang. Det er det endnu.

(råd nr. 30 fra Om At Være Kreativ - det allersidste)

Posted by Claus at February 20, 2005 02:35 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?