June 21, 2005
Reboot followup I: Hvorfor open source software er bedre - den økonomiske forklaring

Det er blevet tid til at efterrationalisere lidt mere på Reboot end bare ved at referere foredrag - og bare for at holde fast i den globaliserede virkelighed vil jeg gøre det på dansk, selvom det er helt ligemeget at det er på dansk.
Om få år er det jo alligevel ligemeget. Og hey, som alle ved, blogger man jo mest for sin egen skyld.

David Axmarks foredrag om open source havde en vigtig pointe:

Open Source is brilliant at getting the little things right

Det blev sagt i sammenhæng med den sædvanlige anklage at open source ikke gennemfører de store innovationer. Axmark brydede sig af at man til gengæld gør det små ting rigtigt. Han har ret og der er en rent økonomisk forklaring på det:
Langt det meste closed source software bliver skrevet til ét projekt. Dvs langt de fleste kodelinier kun har ét projekt til at finansiere deres udvikling. Det sætter en ganske lav grænse ved hvor mange penge der er til at lave den enkelte linie kode korrekt og nyttig i sammenhængen.
Open source har den gigantiske fordel at koden bliver genbrugt og genbrugt og genbrugt. Der er tonsvis at projekter til at finansiere den enkelte kodelinie og derfor bliver den bedre samtidig med at det enkelte projekts prisbidrag til koden falder mod nul.
Spørgsmålet er om man ikke kan lave en rationel økomisk model af open source ud fra den tankegang hvor prisen 0 simpelthen kommer ud som 'naturlig'.

Posted by Claus at June 21, 2005 12:30 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?