August 26, 2005
Biennale: Alvor og humor i kunsten

Den utrolige mængde af værker på biennalen der fungerer i kraft af humor og den tilsvarende mængde af værker der i en eller anden forstand er samfundsorienterede eller politiske får en til at give en, synes jeg lidt skuffende, slutmelding om alvor og humor i den kunst man ser på biennalen.

Alvoren er politisk
Humoren er personlig

Det skuffende ved det er ikke at ordene politisk og personlig ikke er byttet rundt ovenfor. Det havde været lige så skuffende.
Det jeg derimod bilder mig ind er at både alvor og humor er ret billige og overfladiske erstatninger for det langt vanskeligere intensitet, forstået på den måde at hvis man som kunstner kommer lidt alvor eller lidt humor i gryden, så slipper man for at tænke så meget over om man havde noget intensitet at komme i.
Og bagefter, hvis vi så siger at vi kan leve med alvor og humor i vores i forvejen gennemironiserede tidsalder, så burde både alvoren og humoren kunne finde langt flere strenge end det politiske og det personlige at spille på.

Posted by Claus at August 26, 2005 12:15 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?