September 15, 2005
Poesislam

Jeg var med venner til Poetryslam - slam skal udtales på engelsk og ikke på dansk.

Vi ankom lige efter pausen, og arrangementet gik igang på bedste måde, ved at Sinatras poetry-slam diss blev læst højt fra scenen af en mand i en tvivlsom kombination af slips og hawaiiskjorte. Det var vistnok ham der hedder Jacob Hallgren, ihvertfald passede fodtøjet.

Arrangementet var domineret af en indspist, tvangsmæssig positivitet som havde udslukket enhver form for kritisk sans. Pånær tilråb fra siden, "Bonkammerateri!", "I ligger i ske!!", var det venner af værterne der fik alt bifald. Aftenens eneste bud på egentlig egen kreativitet, Gorm Skytte (måske også en ven) med en enkel, men i et mindste morsom, tekst med dyremotiv, faldt tidligt for øksen. Istedet gik sejren til Thorkild (?) som kendte alle de andre og som gjorde det hele rigtigt: Først suckede han intenst op til den udenlandske stjernegæst David Hill med en tåkrummende ringe engelsk, pubertær tekst om "Generation M" (yes, den handlede, her 20-25 fucking år efter det holdt op med at være interessant, gudhjælpemig blandt andet om MTV). Af uransagelige årsager udløste den høje point, og Thorkild kvitterede ved i finalen at sucke up til det stærkt besatte kvindelige publikum med et blidt smil og nogen søde ord om kærlighed. Dem havde han ovenikøbet brugt til at vinde før. Det var altså som om Sverige stillede igen til Melodi Grand Prix med Waterloo eller måske snarere Digiloo Digiley*.
Gensynet var åbenbart mere end dommerne kunne bære. De kvitterede med helt ufortjente maximumpoint.
Kulturelt var der altså ikke meget at hente. Den hårde politiske stil man ved amerikanske poetryslammere dyrker var fraværende og istedet var poesibøgerne i centrum.

Nok om det - der var ikke noget jeg hørte, der får mig til ikke at arbejde på at deltage i Copenhagen Open om 14 dage; vi får se om der er en ledig plads. Watch this space.

* [UPDATE: Først nu indser jeg at det er Otto Brandenburg og "To lys på et bord" vi skal have fat i: Teksten var nemlig en opdatering af Brandenburgs grand prix 2'er til den digitale tidsalder, således at tallene 2,3,4,5,6 var erstattet med potenser af 2.]

Posted by Claus at September 15, 2005 02:03 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Ja, ja, det er jo meget godt, du kan f? udtrykt dine holdninger, vil heller se hvordan du klare dig p? en scene. Du er i hvert tilf?ldet velkommen til at pr?ve den 28.

Posted by: Jacob Hallgren on September 20, 2005 10:30 AM

Husk nu p? at det ikke er mig I skal sl? for at v?re gode, men Dan Turell og Walt Whitman og Henrik Nordbrandt og Baudelaire.
Men jeg skal nok stille mig til r?dighed for gensidig nedrakning d. 28ende.

Posted by: Claus on September 20, 2005 10:34 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?