January 11, 2006
Future Shock II

Nu vi er ved det, så syns jeg faktisk Jørn Hjortings støvsugerrobot siger en hel del om samfundet.
Som Andy Warhol så fint karakteriserede industrisamfundet så kan selv den rigeste mand i verden ikke købe en bedre Coca Cola end du og jeg - industrialisering demokratiserer. Verden bliver en helt anden når vi kommer til software. Ikke fordi software er dyrt - men fordi det er dårligt. Det er svært at bruge - og derfor har man en fordel hvis man er specialist og en dygtig bruger. Muligvis er det derfor Jørn Hjorting ikke har en weblog (selv om weblogs selv er webpublicerings svar på en Coca Cola). En støvsugerrobot er derimod en coke i den sammenhæng. Der er ingen fordel ved at være rig eller ved at være cutting edge i forbindelse med køb af støvsugerrobotter.
Den megen snak om web remixes og mashups og hacks understreger også at der er et gigantisk gab mellem de ressourcer nettet præsenterer for den dygtige bruger og de ressourcer nettet præsenterer for den gennemsnitlige bruger.
Spørgsmålet er om der på et eller andet tidspunkt kommer en revolution der demokratiserer også software og innovation i almindelighed sådan at man simpelthen ikke kan være cutting edge som teknolog mere.

Posted by Claus at January 11, 2006 02:36 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

haves: weblog
s?eges: st?vsuger-robot

Posted by: Rasmus on January 13, 2006 2:06 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?