January 14, 2006
Advarsel: Tag ikke Tveskovs 2. tanketip alt for bogstaveligt

For en bestemt type menneske (eller en bestemt måde at være på) er det her råd mere giftigt end en dioxincocktail indtaget i en lukket garage med motoren kørende...

Hvis man selv er et nogenlunde kreativt menneske (altså en der er i stand til at holde en god del ideer åbne som muligheder i et godt stykke tid ind til der dukker en rigtig appetitlig kombination af ideer op), så ved man jo udemærket at Tveskovs råd kan være vældig godt. Der er f.eks. derfor altign bør laves 5 minutter i deadline. Hvis man bare stille og roligt trasker derudaf mod en løsning fra dag 1 efter opgaven er stillet, så har man jo fuldstændig minimeret sin indrebrainstormingtid og det kommer der sjældent noget godt ud af. Og der er næppe noget mere frustrerende oplevelse end at forsøge at få en brainstorm igang med nogen givetvis forkerte, men dog åbne og søgende ideer - bare for at se dem skudt ned eller adopteret alt for bogstaveligt.

Men, men, men: Hvis det altid var godt at holde den åben, også stillet overfor komplekse opgaver, så havde Licentiaten i en dansk students eventyr jo ikke været en morsom figur. Hjernen skal producere for at få ideer og derfor kan det virkelig tit bedre betale sig at gøre noget helt forkert i en fart end at vente med at gøre det rigtige. Bare det at gøre noget stopfodrer en med nye ideer.

Posted by Claus at January 14, 2006 09:17 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?