March 01, 2006
Ekspert: En spade er en spade

For nylig var det nødvendigt med eksperter til at læse en linje engelsk som regeringen havde tolket som et krav om sanktion mod Jyllands-Posten. Og nu når vi det helt absurde når TV2 indforskriver eksperter til at modsige Anders Foghs elementært forvrøvlede udsagn om at han ikke selv har taget afstand fra Jyllands-Postens tegninger.
Det er en interessant nyhedssituation der kun opstår fordi de elektroniske medier ikke har en lederplads ved siden af reportagen. I de elektroniske medier har man kun illusionen om ren reportage. Man kan ikke bryde illusionen uden at ødelægge sit nyhedsprogram. Derfor er man nødt til at få nogen andre til at udtale sig på lederplads. I avisen havde der stået en reportage med indholdet "Fogh siger han ikke har taget afstand" og lige ved siden af en "Avisen mener: Lad nu være med at lege, Fogh".
Nyd iøvrigt i den linkede artikel hvordan man istedet fordobler reportage-illusionen med en hurtig faktaboks der holder fast i det sagte.

- så meget desto mere komisk var den overnfor nævnte aktion fra Politiken hvor man fik nogen eksperter til at oversætte det berømte ambassadørbrev med konklusionen "de ville bare have et møde". Det havde virkelig set bedre ud som redaktionel kommentar end som reportage.

Posted by Claus at March 01, 2006 10:31 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?