March 17, 2006
"Tag valget"

En lidt forsinket opfølger på en post ovre hos Tveskov. Nogen vil huske dengang tamilsagen rullede og Schlüter så sig nødsaget til at lade regeringen gå af efter den kritik der var kommet i tamilrapporten. Han gik af uden valg og vi fik Nyrups første regering i stedet. Dengang hed udenrigsministeren Uffe Ellemann Jensen og såvidt jeg husker argumenterede han for at man ikke sådan skulle lægge sig uden kamp. Hans opfordring var "tag valget". Han opfordrede altså Schlüter til at tage et folketingsvalg direkte på substansen i tamilsagen. Dvs. et rent flygtninge/indvandrer-valg. Det veg Schluter tilbage for.
Jeg kan kun græmme mig over det, men muhammedsagen har stort set garanteret at næste gang bliver den gang vi "tager valget". Og Tveskov har naturligvis ret: Et sådant valg vil blive en tordnende sejr for DF og Venstre - med trøstpoint til de radikale som lynafleder for modstanden mod valgtemaet. Det kan man da kalde et imamisk selvmål af dimensioner.
Ironien i Uffe Ellemann Jensens placering i den ene og den anden situation er til at tage og føle på.

Posted by Claus at March 17, 2006 01:04 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

S? s?rgeligt.
S? sandt.

S? utrolig s?rgeligt.

Posted by: jdreng on March 17, 2006 10:14 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?