July 27, 2006
A5 computere vs. A4 computere

Jeg har plogget i omkring 13 år før jeg begyndte at blogge, min papir-log minder om denneher blog, iblandet klassisk tøze-blogging, sådan noget som sådan nogen som mig synes hører hjemme et sted hvor andre bare ikke har adgang: "Tænk hvis jeg kunne nå lidt mere", "hvor var x og x led i går", "jeg har det sådan og sådan", "hvis bare de andre gjorde lidt mere så man ikke altid selv skulle trække det hele", som Dan Turell siger sammen med Sølvstjernerne. Gennem årene har jeg prøvet mange papirformater fra kopipapir over kinabøger i alle formater til moleskin for den ekstra blog-hipness (og det praktiske lommeformat). Men det bedste format, som jeg stadig vender tilbage til, er og bliver A5, linieret, med spiralryg. Jeg foretrækker at skrive med fyldepen fordi det er en positiv del af oplevelsen at nå det punkt hvor koncentrationen bliver god nok til at man bare har hvidt papir, blækket der er ved at tørre og de næste ti ord der skal ned på papiret i tankerne.
Format betyder noget, til trods for hvad Hugh siger, det skal ikke være en stopklods, men det er en god optimering at finde et redskab der siger en noget. A4 er for stort - problemet er at jeg ikke ved hvad der skal være på et helt A4 ark når jeg går i gang med at skrive og det føles ikke rart. Mit sproglige attentionspan har simpelthen A5 format.
Omvendt er A5 simpelthen for lille hvis man har brug for at lave billeder og diagrammer til et overblik - hvis det ikke er tekst så skal man op i A4 eller A3 for at have plads nok rundt om der hvor man starter.

I løbet af i år har jeg haft to laptops - begge IBM Thinkpads (fordi de er de bedste non-Apple laptops, måske de bedste i det hele taget). Den ene er en T40 med ekstra høj skærmopløsning (1400 noget x 1000 og noget) og den anden min private X40 (1024 x 800 glughul). Og jeg kan nu efter at have brugt begge rigtig meget oplyse at forskellen på en T40 og en X40 helt præcis er den samme som forskellen på et A4 ark og et A5 ark. X40 er nemmest at sidde med, rarest at skrive på og er en god koncentrationslup når man skal udtrykke sig. Omvendt er T40 så afgjort at foretrække til det store overblik og surfing gennem et gigantisk informationsmateriale. Jeg skriver den bedste tekst på X40 og den bedste software på T40 for at sige det på en anden måde - som også siger en smule om hvordan jeg arbejder med software.

Posted by Claus at July 27, 2006 12:27 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?