October 02, 2006
At skrive er lystbetonet

At skrive er lystbetonet. Jeg tror det passer helt derud hvor man kan påvise at der bliver udløst en neurotransmitter, dopamin eller lignende, i det man sætter det sidste punktum i en tekst. Derfor er ens selvværd i top og selvkritikken i bund umiddelbart postpunktum. Dopaminudløsningen bliver forstærket af publicering. Det er derfor man altid, to timer senere, skal rette virkelig latterlige sprogfejl i sine blogposts.

(se også bloggens motto)

(Dopamin: Sidste tirsdag viste DR2 en doku lavet over dette forsøg - der viser at aber med høj social status i flokken har høj dopaminaktivitet, mens lavstatusaber har lav dopaminaktivitet. Af samme grund får lavstatusaber et større kick ud af kokain (der øger dopaminaktiviteten). Så man er mere tilbøjelig til at blive stofmisbruger hvis man er socialt udsat - og omvendt så er power, penge og magt, en natural high. Og det, påstår jeg, er skrivning altså også. P4 havde ret i det gamle slogan: "Det er kedeligt at kede sig. Det er sjovt at ha' det sjovt.")

Posted by Claus at October 02, 2006 01:51 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Det er derfor den der 'post'-knap i Blogger er s? fandens farlig - den svarer til et chokoladekick eller forn?jelsen ved at ?bne en pakke fra Amazon.

At blogge via mobilen er derfor virkelig farligt - for der kan godt g? dage f?r man kan se, hvad der kom ud af ens writer's-high.

Posted by: emme on October 2, 2006 11:42 AM

Mobilblogging er jeg heldigvis afsk?ret fra pga mine geriatriske T9 skillz.
Men ellers m? du n?dvendigvis have ret.
Omkring udpakningsporno: Se evt denneher dybt, dybt sjofle udpakning af en Mac: http://www.hanna.dk/video/media/video/tmac/tmac.mov

Posted by: Claus on October 2, 2006 2:11 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?