December 08, 2006
Lykkeofficer gør blogger ulykkelig

Jeg bliver stresset af de mange punkter på Alexanders lykkemanifest. Jeg vil gerne have min opmærksomhed tilbage - jeg skulle have brugt den på at være glad.

Og så vil jeg iøvrig gerne, og jeg er bange for det ikke helt er et tilfælde, lige hurtigt dele med jer en anekdote fra mit arbejdsliv om engang for mange år siden, da jeg var til den årlige udviklingssamtale hos min daværende chef. Han var på mange måder en flink nok fyr, men han var en smule uinteresseret i hvad vi gik og lavede. Han havde andre ambitioner, og de dominerede hvad han brugte energi på. Så medarbejdersamtalen var en smule påklistret. Vi sidder og kører evalueringsskemaet igennem, med alle mine Goals og Strengths og Weaknesses og Development potentials. Det er et procesdrevet firma så der er styr på formalia i den slags reviews. Og så kommer vi til karaktervurderingen, og chefen lægger kuglepennen og siger: "Claus, når jeg ansætter folk så gør jeg det efter SWAN-princippet. De skal være Smart, Workaholic, Ambitious og så skal de være Nice." Min chef havde egentlig ikke rigtig nogen idé om hvordan det gik for mig med at være en svane, så samtalen endte lissom der. Han sad lidt stille bag efter, som om det var en slags Rorschachtest som jeg straks ville begynde at associere over. Men jeg var optaget af at tænke på hvor tonedøv og overfladisk flosklen egentlig var oven på et helt års samarbejde.

Posted by Claus at December 08, 2006 01:32 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?