February 19, 2007
Planlægning

Præ-Irak-Krig II slides fra den amerikanske militære ledelse anslog at der ville være ca 5000 amerikanske soldater i Irak ved udgangen af 2006. Planen var udviklet af en lille gruppe ledet af Forsvarsministeriet og Det Hvide Hus, ikke af militæret.
En tidligere planlægningsøvelse for en invasion lavet i 1999 i rent militært regi anslog at man skulle bruge 400.000 soldater for at etablere et sikkert Irak efter en invasion - iøvrigt det samme niveau tropper man anvendte under Irak-Krig I. Den plan blev forlangt reduceret fra Rumsfelds side.

Saddams afgang er de færreste vel kede af, men det nytter ikke noget at glemme det klima krigen blev startet under: Der blev virkelig vredet arm på de allierede - til trods for at der virkelig var rejst tvivl om Saddams reelle trussel. Og så gik man endda ind i krigen med et absurd naivt discountbudget - mod bedre vidende. Det var slemt nok, men det er ikke engang det værste. Hvis man skal klage over noget er det Bushs manglende kynisme. Han har brugt USAs krigsvilje op på at bekæmpe den forkerte fjende, mens Sudan fortsætter de etniske udrensninger og Iran er en ligeså stærk trussel som landet hele tiden har været.

Men en ting kan vi glæde os over: Dokumenterne er blevet deklassificeret ligeså snart de var operationelt ligegyldige, men mens de fuldt ud har været i stand til at sætte administrationen i et dårligt lys. Hurra for velfungerende offentlighedslovgivning i et frit samfund - og skal vi så ikke prøve at få PET til at klappe i med den historie om hvorvidt Bent Jensen har sagt noget hemmeligt om PETs syn på Jørgen Dragsdahls forhold til Leonid Bresnjev og efterfølgere.

Posted by Claus at February 19, 2007 09:55 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?