February 27, 2007
Jeg kan ikke helt bestemme mig til...

[UPDATE: Gunnar Langemark gør opmærksom på at han ikke er ude i et diss - men bare bliver brugt til et ovre hos Tveskov hvor jeg så hans citat]

...om Henrik Føhns og Gunnar Langemark der disser Second Life er ligesom dengang Søren Ryge Petersen fik en helside i Politiken til at have det skidt med København. Det fremgik ved læsning af artiklen at Søren Ryges research bestod i én tur til hovedstaden hvor det kun lige akkurat var lykkedes for ham at finde vej fra Hovedbanegården (hvor han var kommet ind med firetoget, forstås) over til Exalon (altså det nuværende Absalon) i den røvsyge ende af Strøget. Så tror da fanden han synes her var klamt.
Jeg har også vadet rundet derinde i massiv nedtur uden at finde noget fedt - men jeg tror jo ikke på det decideret er løgn hvad Hamlet Au kan diske op med at sjove locations og mennesker ovre på New World Notes. Men ja, jeg har også kun fundet Hvidovrecenteret indtil videre. Hvis der er nogen der ved hvor Dyrehaven, Louisiana, Literaturhaus, Boutique Lize, Bobi Bar, Perchs Thehandel, søerne, Mølleå-dalen, Grand, Gloria, Cinemateket, Radiohusets koncertsal, Umami og Vestre Kirkegård ligger, så giv mig et praj. Og lad lige være med at fortælle de andre newbies om det, ikke?

Posted by Claus at February 27, 2007 01:29 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Jeg tror [på?, red.] Henrik Føhns pointe i dag - nemlig at der mangler mennesker ligeså meget som der mangler steder (eller mere) er væsentlig.

Jeg har skrevet et temmelig langt indlæg (noter fra en workshop jeg deltog på på konferencen Lift i forrige uge) om udfordringerne for Second Life

Så det der med ikke at fortælle andre om det holder ikke - masser af aktiviteter er dødsyge uden andre mennesker.

Faktisk ser selv en U2 koncert ud til at være lidt kedelig, når der ikke er nogen der skubber:
http://socialsquare.dk/2007/02/12/skal-virksomheder-ind-i-second-life/

Posted by: Trine-Maria on February 27, 2007 5:19 PM

Jeg er ikke helt enig... Jeg tror mere det er et spørgsmål om at Second Life er en verden uden særlig meget infrastruktur - og det er svært for andre end de allerfærreste.
Der er til en hver tid 25K mennesker derinde. Det er jo ikke lukket. Langt mindre miljøer overlever fint. Tag nu bare den danske blogosfære f.eks.
Problemet er at der ikke er noget at udtrykke sig i hvis man ikke har lyst til at bygge sine egne møbler og sit eget hus....

Posted by: Claus on February 27, 2007 5:25 PM

Claus, du skriver, at mindre communities end Second Life sagtens kan overleve. Det kan du jo have ret i, men disse communities har en stor fordel fremfor Second Life: Man kan finde de andre medlemmer.

Jeg skrev ( http://mikkelwinther.dk/2007/02/jeg-fatter-ikke-second-life/ ) et langt indlæg på min blog her forleden, hvor jeg samlede en masse kritik af Second Life skrevet rundt omkring på nettet. Som jeg skrev i indlægget, havde jeg på det tidspunkt kun prøvet Second Life en enkelt gang i omkring ti minutter.

Jeg fik lidt dårlig samvittighed bagefter, for det er vel egentligt lidt dårlig stil at viderebringe andres kritik uden at tjekke historien. Derfor har jeg installeret Second Life og tilbragt et par timer der. Ja ja, det kan godt være, at et par timer i Second Life svarer til Hovedbanegården til Exalon i København. Måske er det ikke nok til at give et ordentligt billede. Men det er trods alt et stykke tid, og mine erfaringer med Second Life, selvom de nok ikke er fuldkommen dækkende for, hvad Second Life er, svarer nok meget godt til de fleste nye indbyggeres oplevelser.

Nå, men jeg har altså kedet mig. De fleste steder, jeg har været, har været mere eller mindre tomme. Jeg har brugt lang tid på at teleportere mig rundt til steder, der ligner hinanden til forveksling. Tropiske øer, natklubber, casinoer. En foruroligende stor del af Second Life ligner noget fra Kanal 4. En masse overflade, ikke ret meget substans.

Jeg har forsøgt at søge efter grupper af folk med de samme interesser som mig, men indtil videre har jeg ikke fundet noget. De mennesker, jeg har mødt, har ærligt talt ikke været særligt interessante.

Posted by: Mikkel on February 28, 2007 1:28 AM

Jamn det er jo lige præcis det jeg siger: Jeg har heller ikke fundet de fede steder. Men lad os da lave en aftale derinde i stedet. Foreslå en funky slurl og et tidspunkt - gerne et lækkert sted fra Hamlet Aus siteseeingliste - og så lad os hooke op derinde og se på sagerne...

Hvad med nu på lørdag kl 15 som et tidspunkt?

Slurl-forslag modtages her i kommentarsporet.

Posted by: Claus on February 28, 2007 1:30 AM

Jeg vil altså ikke slås i hartkorn med dem der disser Second Life. Jeg ved godt at min første post på Computerworld om Second Life var lige præcis det. Men siden har jeg skiftet mening i den grad.
Jeg forventer at skrive en post i dag eller i morgen hvor jeg tager fat i kritikken. Den holder nemlig ikke en meter.

mvh
Gunnar

Posted by: Gunnar Langemark on February 28, 2007 11:00 AM

Hov - jeg fik din post i en negativ setting ovre hos Tveskov. Post rettet.

Posted by: Claus on February 28, 2007 11:10 AM

Lørdag kl. 15 passer mig fint. Jeg kunne godt tænke mig at mødes udenfor http://www.dr.dk/P1/harddisken/Udsendelser/2006/11/2007/02/22223055.htm - skatteministeriet, men jeg har ikke umiddelbart kunne finde en slurl til det...

Posted by: Mikkel on February 28, 2007 6:00 PM

OK - det var for alvor kedeligt: "Vi mødes uden for Skatteministeriet".
Lad os prøve at finde en slurl til det - og gerne til nogen federe steder også.

Posted by: Claus on February 28, 2007 6:01 PM

Jeg vil prøve at nå det også.
Name a spot.
Jeg kan ikke finde rundt inde i det lort.

Posted by: dalager on March 1, 2007 12:21 PM

Problemet er jo, at man ikke ved, hvad man skal tage sig til. Det er som at vade rundt i et halvtomt shoppingcenter fuld af butikker, som man ikke gider besøge. Og så forfalder man til at opføre sig som en teenager, der prøver fars barskab for første gang. Jeg er ikke færdig med 2nd Life - men for helvede vis mig noget sjovt! Og nej, det sjove er IKKE Skatteministeriet...
Og joh, jeg HAR været i 2nd Life i mere end 10 minutter. Og jeg HAR besøgt hypede steder som Reuters. Og ja, jeg foretrækker at besøge deres website via mine feeds, fordi det er langt mere effektiv informationssøgning og -formidling end SL. Og ja, der er mange steder, som jeg IKKE har besøgt, fordi der rent faktisk ER både brandmyndigheder og dørmænd i SL = når der er run på, så virker teleportationen ikke, sandsynligvis fordi der er overfyldt på de fede steder. Det er lidt ligesom at være strandet i en lufthavn fjernt fra alfarvej i snestorm. Måske hænger det sammen med, at det registrerede brugertal voksede fra 3,7 mio til over 4 mio fra tirs - mandag?
Og ja, 1st life smager, lugter, føles og lyder bedre end SL - any time!

Posted by: FØhns on March 1, 2007 12:24 PM

Jamn Føhns - det er jo det jeg siger.

Der hvor du har mest ret er i det elementære at teknikken er forkert skruet sammen: De fede steder kan ikke klare belastningen.

Sådan som det er lavet nu er det nærmest en designfeature i Second Life at det bryder sammen ligeså snart man prøver at samle et crowd. De kan ikke tåle særlig mange mennesker per location - og gud forbyde at dem der så er der forsøger at tage drømmen alvorligt og lege gud - så går det hele først for alvor i stykker...

Posted by: Claus on March 1, 2007 12:41 PM

Ang at mødes om lidt: Det kommer sgutte til at passe. Jeg prøver lige at finde et andet tidspunkt - og en federe måde at aftale det på..

Posted by: Claus on March 3, 2007 2:55 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?