February 27, 2007
Det skal jo blogges....

[UPDATE: I kommentarsporet tror Søren at jeg er harm. Det er jeg egentlig kun en lille smule. Der er mange gode takter i prøven og helt rimelige spørgsmål om den indfødsretssøgende evne til at orientere sig i det danske samfund. Og avisernes historie om at spørgsmålene er supersvære er lidt noget fis. Nogen af dem er bare helt absurde at have med i registeret af ting man bare skal vide om Danmark].

Den der prøve, ikkoss? Selvfølgelig er det mest noget tilfældigt pis for at gøre de radikale rasende og dermed egne vælgere glade. Når det så er sagt så kan prøvens spørgsmål inddeles i 3 grupper: De gode, de grundløse og de decideret latterlige.

De gode: Det er helt fint med en orienteringsprøve om den danske nutid vi lever i. Hvad har man af rettigheder og hvad har man af pligter. Hvad betyder "statsminister", hvor ligger Sjælland, den slags ting.
De grundløse er de spørgsmål om fortiden der handler om ting man ikke kan se i nutiden. Eksempel: Hvorfor i alverden skal indvandrere vide hvem Jens Otto Krag var? Det er ikke lige Krag jeg sigter på, jeg synes bare den første kategori er vigtig og potentielt stor nok til kunne fylde det hele. Og jeg mener ikke "kun regler og pligter" - men hvorfor ikke binde spørgsmålene til den nutid man kan se og gå rundt i - det er jo trods alt den vi gerne vil have alle har et fornuftigt forhold til. Man kan sagtens indarbejde historien i det a la "Hvor ligger Rundetårn.? " og "Hvem har bygget det?".
De rent ud sagt latterlige spørgsmål er kategorien "Hvornår vandt det danske kvindelandshold VM i håndbold?". Nu må i fandeme holde. Det er fint nok at gå op i det, helt sikkert, men siden hvornår har det ligefrem været et adelsmærke? Hvad bliver det næste? At man skal kunne FCK's førstehold? At man sender en pakke med chokolader til Richard Ragnvald? Og ja, spørgsmålet om PH lamper er også i denne kategori. Det er da noget fjollet noget at skulle være står til regnskab for.

Posted by Claus at February 27, 2007 07:03 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Og lad een ting stå helt fast: Det er ikke nok at blogge det en gang!

I øvrigt et smukt indlæg, fyldt med retfærdig harme (det er nu engang den bedste!).

Posted by: Søren K on February 27, 2007 9:21 PM

Ups. rettet (til dem der synes Sørens kommentar er mærkelig så var der to kopier på et tidspunkt)

- jeg er faktisk ikke så harm - udover at "danskhed" nu også inkluderer "dansk hygge" - sman er simpelthen ikke dansk nok, hvis ikke man har en klaphat.
Gentaget: Jeg er med på samfundsspørgsmålene og på det land vi går rundt og er fælles om - men jeg synes det må være OK at gå mere op i cricket end i håndbold uden at det koster på indfødsretten.

Jeg har ikke noget imod at prøven er der, egentlig. Det er helt OK med mig. Jeg synes bare spørgsmålene kunne være lidt bedre og lidt mindre DF-fjollede.

Posted by: Claus on February 27, 2007 9:25 PM

God opdeling af spørgsmålene! Jeg er så enig, så det nærmest er banalt... Islands selvstændighed synes jeg heller ikke rigtigt står så centralt i min egen bevidsthed...

Posted by: Néné on February 28, 2007 12:28 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?