March 03, 2007
Nyhedsavis-journalist med i gadekampene

Nyhedsavisen har bortvist en journalist, der deltog aktivt i gadekampene og fik en historie om det i avisen.

[UPDATE: Artiklen er der endnu, og journalisten er fra den moderne handlings-journalistik skole og var bl.a. med til at lave Den Halve Sandhed, konsekvensjournalistik på DR2 - dem med den godt ramte aktion med selvbyg på Christiania. Synes ikke helt artiklen står mål med forargelsen, faktisk. Selvfølgelig må Trads gribe ind overfor den ligegyldighed over for grænsen mellem at være med i nyhederne og at rapportere om dem, men Fredensborg vandrer af nedtrådte stier ved at gå hele vejen med og sætte sig selv ind i begivenheden.]

Posted by Claus at March 03, 2007 05:36 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Det er vel egentlig bare det man kalder embedded journalism - blot med den forskel at journalisten her bruger det kollektive vi og dermed bliver en af aktivisterne/ballademagerne i stedet for bare at beskrive. Og det er selvklart det Trads reagerer mod, for Nyhedsavisen kan jo ikke deltage aktivt i balladen.
Men bortset fra det er det da faktisk en meget fed artikel, vel netop fordi man har fornemmelsen af at det nærmest er aktivisterne selv der fortæller, hvilket nok også var journalistens hensigt.

Posted by: Anders C. Østerby on March 4, 2007 1:55 AM

Det er som sagt en gammel sport. Enten er den helt gal, som reaktionen siger - eller også er det Fredensborgs journalist-macho der tilsiger at han er nødt til at holde fast i en lidt tynd historie om at "han var der". Hans dobbeltrolle er i og for sig sagen ligegyldig.

Posted by: Claus on March 4, 2007 1:59 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?