May 23, 2007
Der findes ingen gode blogsøgemaskiner

Hvordan skal man tage Technorati alvorligt når ens egen blog er misrepræsenteret med "seneste post" 22 dage gammel (ca 30 posts siden)? Og når Dalagers link til samme er så dårligt de-duped som det er (3 posts til samme link)?
Erfaringen viser at hverken Google Blogsearch eller Bloglines er meget bedre. Icerocket er 13 dage bagud (og har kun ca en tiendedel af alle posts).
Konklusionen er den enkle at der er plads til en Google for blogsearch - men grunden til at den ikke findes er givetvis at det er svært at svare på hvad den skal kunne? Man vil gerne kunne søge "samtidige posts", "folk der taler om denne post", "posts i de feeds jeg abonnerer på" udover bare i hele blogosfæren. Og når man så laver den søgning, så er relevans et kæmpeproblem - med den enorme gentagelses/selvskabelsesiver der driver hele bloggeriet.

Problemet har fået fornyet relevans for mig fordi jeg må se i øjnene at den sky af feeds jeg abonnerer på selv er blevet i stigende grad tavse eller bare har flyttet sig fra den position de havde da jeg begyndte at abonnere på dem. Jeg synes simpelthen ikke jeg får det ud af at læse blogs jeg gjorde for 3 år siden.

Posted by Claus at May 23, 2007 12:35 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?