June 07, 2007
Flere billeder

Jeg var kortvarigt med i et absurd nedklippet indslag om Google Street View i TV2 Nyhederne. Bland de ting, der ikke kom med: Det er muligt at der er billeder af mennesker i Google Street View og det er sjovt at kigge på mennesker - men i virkeligheden er menneskene på billederne uvedkommende. Ideen med Google Street View er at give os et fornemmelse af bybilledet, ikke at spionere. Hvis man kunne tror jeg gerne Google maskede alle menneskene ud.
Det er alt for tit, når man diskuterer teknologi, at teknologien skal stå til regnskab for alle tænkelige potentialer og ikke bare de tænkte anvendelser. Teknologiens konkrete sociale anvendelser er afgørende for om den er god eller dårlig - ikke hvad den kan.
Og så lignede det irriterende meget at det var mig der i indslaget sad og lurede på halvbare pigenumser, men det var nu TV2 journalisten selv.

- dagens fascinerende fototjeneste er en helt anden, den seneste mulighed for at sige "Det er ligesom det fotointerface Harrison Ford har i Blade Runner", Microsofts Photosynth, der kan overlejre hele billedserier af samme motiv - og konstruere 3D bybilleder ud fra dem. Demo fra TED. Paper fra Microsoft Research. Previewet virker angiveligt på Windows i både IE og Firefox, men jeg kunne kun få det til at virke i IE - hvor det til gengæld er fabelagtig fascinerende.

Posted by Claus at June 07, 2007 07:38 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Hey Claus.
Jeg så dig i TV2 indslaget, og synes du gjorde det godt efter omstændighederne. Det var utroligt at de sjournalister formår at piske en halv-dårlig historie op fra det rene ingenting.

Historien havde travlt med bare at bruge dig til at finde eksemplerne på mennesker i pinlige/private situationer. Der var fx heller ikke tid til at præsentere dig.

Som minimum kunne de have sat et tåbeligt prædikat på dig som fx. "internet ekspert" eller andet der kunne underbygge historiens troværdighed. (hermed ikke sagt at jeg hopper på den slags, men det er set før i tv-indslag)

Det er dog heldigt at du har det her talerør til at fortælle hvad de klippede ud, og hvad du i virkeligheden mener.

Er det bare mig, eller er det ikke altid sådan, at efter en tur i medierne, skal man bruge en masse tid på at fortælle hvad man egentlig mente...

Posted by: Jesper Rønn-Jensen on June 10, 2007 10:29 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?