June 29, 2007
Mest oversete iphone fact

Fra et dansk perspektiv er det bedste iphone fact at datatransfer er gratis med abonnementet (som gonnok koster 300 kr/måned minimum) og så kan man bedre forstå "iphone apps er websider" selvom det stadigvæk stinker. I det mindste er man always on. Man må tro der kommer en google gears/air klon til safari og iphone post haste.

Posted by Claus at June 29, 2007 11:25 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Det er vel ret uinteressant at datatransfer er gratis hvis telefonen ikke har 3G.

Posted by: Simon on July 3, 2007 4:32 PM

Tjah - det kommer da an på. Med danske priser og EDGE tager det lige omkring ved et halvt minut at bruge en 5er - og så er flat rate da meget rart.

Posted by: Claus Dahl on July 3, 2007 4:38 PM

"Fra et dansk perspektiv" er de fleste detaljer omkring iPhone'ns brug paa telenettet ret irrelevante: En ny telefon saelges paa et andet marked som har andre teleudbydere med andre konkurrence-forhold, en anderledes sammensaetning af tele-standarder, andre traditioner, andre forbruger-vaner, andre eksisterende markedsandele, osv., osv., osv.

I 80'erne og de tidlige 90'ere skreg vi allesammen (vi=danske noerder) paa gratis lokalsamtaler paa fastnettet. Vi ville frygteligt gerne kunne vaere online i timevis uden at betale ret meget for det, tak. Og vi pegede paa USA som "bevis" paa at det kunne lade sig goere. Og vi kom ingen vegne med vore "beviser". For jo, selvfoelgeligt kunne det teknisk lade sig goere, men hvad saa? Skulle Tele Danmark skifte prisstruktur i Danmark bare fordi vi ville foretraekke at de efterlignede tele-virksomheder som opererede paa den anden side af jorden (i et meget anderledes land med anderledes traditioner, geografi, osv. osv.)? Nix.

Hvis I vil bruge Amerikanske data-planer paa jeres mobil-telefoner, saa flyt til Amerika.

Cheers (fra Vancouver, Canada)
Jan Karlsbjerg
www.jankarlsbjerg.com/blog/

Posted by: Jan Karlsbjerg on July 6, 2007 9:14 AM

Jesus Christ, Jan, tag en slapper og læs hvad jeg skriver.

Det perspektiv jeg snakker om er forbundet med den info at man ikke kan lave native, på disk gemte, apps til sin meget dyre 'fon. Det ville ingen mening give med en dansk dataplan, fordi hver eneste applikation så ville have en per-brug omkostning på flere kroner.
Så hvis iPhone kommer til Danmark med den nuværende software - og et almindeligt dansk abonnement - så er det et fuldstændig meningsløst apparat at købe.

Posted by: Claus Dahl on July 6, 2007 9:18 AM

Jeg havde faktisk taenkt paa at komme tilbage og beklage "rant" tonen i min kommentar. Og kald mig bare Jan, jeg er slet ikke til det der Jesus halloej.

Jeg laeste skam hvad du skrev men kunne jo ikke gaette alt det du ikke skrev. Efter at ha' laest din sidste kommentar her forstaar jeg selvfoelgeligt meget bedre hvad du mente med din oprindelige blog post. Og det var noget helt andet end det jeg gaettede paa, saa se bare bort fra min tidligere kommentar. :-)

Cheers,
Jan Karlsbjerg

Posted by: Jan Karlsbjerg on July 8, 2007 12:30 PM

Af et anti-rant at være kommer din kommentar godt nok tæt på endnu et rant.
Der var fuld dækning for indholdet i min kommentar i den oprindelige post.
Og hermed - peace out og farvel.

Posted by: Claus Dahl on July 8, 2007 12:37 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?