July 18, 2007
Facebook, Myspace, Yahoo, Youtube tager kliksene - Google tager pengene

De sociale softwaretjenester generer masser af trafik, eyeballs, attention, brugstid - folk bruger meget energi på dem. Til gengæld virker de ikke kommercielt. Facebooks reklamer virker f.eks. ikke, og Myspaces væsentligste indtægt er en stor aftale med Google. Til gengæld virker Google, det kedelige katalog, fremragende kommercielt, selvom folk kun bruger Google en gang hver dag, i gennemsnit.
Er vi ude i at vores fangne opmærksomhed faktisk ikke var det, der var interessant? Sikkert fordi de sociale tjenester virker lige præcis fordi vi er optaget af noget vi vil, ikke af at lede efter produkter at bruge penge på?
Det er også en god forklaring på hvorfor Yahoo´s enorme loyale brugerbase ikke er særlig kommercielt attraktiv. Gad vide om Google ser det samme mønster med GMail. Det kunne man mistænke f.eks. fordi Google orker at bruge energi på at få folk til at købe GMail og GApps. De fungerer ikke som reklamemedier.

Posted by Claus at July 18, 2007 02:45 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?