August 09, 2007
Afcarbonisering

[Endnu en 'overskrevet blogpost' krise. Metaltræthed i mine blogværktøjer]

Chris Anderson fra Wired fik på SciFoo Bjørn Lomborgs nye bog hvor Lomborg enten mener at den globale opvarmning faktisk er menneskeskabt eller også mener han at det er ligemeget om den er menneskeskabt, det er lidt uklart fra Andersons referat, men Anderson udpeger nogen af de andre gode grunde til at afcarbonisere. Den vigtigste: Stort set alle store olieproducenter er sunket ned i diktatur - olien tillader magthaverne af finansiere diktaturet uden produktive frie borgere.
Det er iøvrigt værd at diskutere om man bedst bruger klimapenge på at forhindre klimaforanding eller på at finde ud af at leve med den. Der kan være en politisk diskussion om global social slagside i den ene vs den anden metode (forhindring koster mere for rige lande, mens tilpasning til nye forhold koster jævnt for alle), men omvendt ligger det måske bedre til os at tilpasse os en verden, snarere end at forsøge at geolandscape meget bevidst. Styringsmekanismerne i tilpasning virker nemmere at se og passer bedre ind i vores andre målsætninger.

Posted by Claus at August 09, 2007 10:15 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?