September 03, 2007
Banal fejlslutning fra Jakob Lyngsø

Jakob Lyngsø mener ikke at vi har brug for flere nørder, men derimod for "projektledelse og management på topniveau". Det er muligvis sandt om kanonføde til gigantiske offentlige og private virksomheder, der laver administrativ EDB, men de laver jo så til gengæld ingen innovation, men derimod ren effektivisering i 2., 3., 4., 5. generation af allerede indkørte betontunge systemer. Og de laver ikke eksport. Hvis dansk IT som fungere som eksportvare så er nørderne den eneste løsning. Det må også være betryggende for IT-folkene at høre Jakob Lyngsøs neddummede beskrivelse af hvad det egentlig er de laver. »Udviklingen indenfor IT er som syerskerne i Herning. Der sidder ikke længere nogen herhjemme og massefabrikerer tøj ved symaskinerne, mens vi i stedet har design og modefirmaer.[...]" - der er bare den lille hage ved det, at softwareudvikling er design. Det er lige præcis forskellen på syersken og udvikleren.
Igen, det er rigtigt nok, at når de store spadestik er taget og man skal leve af sin veletablerede platform, så skifter overvejelserne og prisen per arbejdstime bliver det vigtigste og jobbet går østover. Men det er altså først når man er færdig med hovedtanken at det virker.

Posted by Claus at September 03, 2007 11:54 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

spot on. polar rose' kontor i warszawa er på bare 6 måneder gået hen og blevet lige så vigtigt som malmö.
det er ikke længere en fjern tanke at HQ indenfor et år eller to er dér og ikke her...

/n

Posted by: Nikolaj Nyholm on September 3, 2007 11:50 PM

Nej præcis - til gengæld er omkostningerne ved at lade som om intelligensen er her og hænderne der noget der kun går op, indtil man tager konsekvensen og bare siger man er der.

Posted by: Claus Dahl on September 3, 2007 11:54 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?