October 27, 2007
Hver eneste rumfærgetur koster 4 milliarder kroner

Den samlede pris for rumfærgeprogrammet - hvis det bliver lagt i mølposen i 2010 som planlagt - ender på 145 mia $, eller omkring 750 mia kroner. Den samlede pris for Apollorumprogrammet, i 2006 dollars (ifølge Wikipedia men uden kilde, så god only knows hvem, der har regnet det ud) var nogenlunde det samme, 135 mia$.
I morgen er der "byg et nyt månelandingsfartøj" konkurrence i New Mexico hvor førstepræmien er 1,35 millioner $ og den sandsynlige vinder er en weekend-amatør gruppe finansieret af sponsorer og Doom-skaberen John Carmack, der også leder gruppen. Nu er der en del ting der ikke er med i pakken, som f.eks. et mandskabsmodul og en måde at forlade månen på, men månelanderens del af det oprindelige regnskab var ca. 11 mia $.

"Technology doesn't just work by itself," he says. And: "Space isn't easy. It's hard. But the physics haven't changed since Apollo, and a lot of the technologies around space exploration have, making it easier than ever."

Jeg må indrømme at min første tanke da jeg hørte tallet ikke var "sikke mange penge" men "er det virkelig ikke mere?". Hvis nu vi var en rumtosset nation og sløjfede efterlønnen og ulandshjælpen i ét hug, så kunne vi finansiere det meste af programmet selv.

Posted by Claus at October 27, 2007 03:52 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?