November 05, 2007
Et blogsporprojektil

Min web 2.0 blufartikel på KForum forleden har udviklet sig til en slags sporprojektil man kan bruge til at finde forbindelser og aggregeringer på danske weblogs med. Ved at opfinde ordet wæbtuøv til artiklen, et ord der ikke eksisterede på Google før artiklen, kan man nemlig følge med i hvor artiklen er nået frem i aggregatorer eller omtaler. Jeg ville egentlig ønske jeg havde fulgt præcist med fra første sekund, men jeg har kun fulgt trafiktendensen. Fra et par dage efter artiklen kom på at nå 600-700 forskellige urls er den nu oppe på 28800.
Det er selvfølgelig ikke 28800 omtaler af artiklen - i virkeligheden tror jeg kun der er en 10-15 forskellige referencer rundt omkring. Karin Høegh, Kollaborativ, Kåre Mulvad, En bibliotekstblog, Overskrifts Underskrift og så en række del.icio.us postings. Der interessante er at footprint for så få omtaler er så stort. De store kilder er del.icio.us aggregeringer, overskrift.dk aggregeringer, kforum blogbokse og jaikuaggregeringer.

Det kunne være sjovt at lave flere af den slags studier, så lad det være en opfordring til alle: Opfind et ord. Check at Google har nul hits på det. Post det i præcis én blogpost. Lad os se hvilke tal det giver baseret på kilden. Jeg tror kun det virker med ord, der optræder i titlen på en post - for kunstordet flabjoos, fra samme artikel, rykker overhovedet ikke.
Posted by Claus at November 05, 2007 11:24 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?