November 21, 2007
Perfekt datamareridt - og oplæg til ny kupfilm

Halvdelen af alle briters CPR-numre og navne og adresser er forsvundet i posten. Det er virkelig et godt mareridt. Nu ved vi godt at det ville være dyrt at skifte den slags numre ud på alle borgere - men i princippet kan man. Forestillede man sig samme mareridt i en verden hvor vi stolede blindt på biometriske data, så var vi virkelig fucked.
Og for at man ikke skal gå rundt og være bange selv hver dag så var de rigtige procedurer - når der ikke begås fejl - at den slags data overhovedet ikke må bevæge sig nogen som helst steder. Man må tro reglerne er de samme her i Danmark. Mindre betryggede for briterne er at fejlen faktisk er sket en gang før uden konsekvenser.
Og så nævner vi slet ikke de utallige procedurer der også kunne være, som alle der nogensinde har arbejdet med nogetsomhelst data af værdi er blevet bedt om at indgå i. Kryptering. Udveksling af nøgler over flere forskellige kanaler det er svært at angribe samtidig, osv. osv.

Nå, men udover at det virkelig kan udvikle sig ubehageligt, så er det jo også anledningen til den helt perfekte "heist movie". Al offentlig info om millioner af mennesker i hænderne på en lille bande forbrydere. Plotmuligheder springer bare op: Stort set hvemsomhelst vil være efter dem. De mange informationer kan omvendt bruges på utallige måder i flugten. Varen er meget mobil og kan gemmes i næsten hvad som helst hvad der gør jagten og flugten mobil og underholdende. Og så nogen nebenplots om andre forbrydere de afslører med hjælp fra de mange data, så jagten bliver endnu vildere.

Posted by Claus at November 21, 2007 12:41 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Yes, du skal bare væve en kærlighedshistorie og en "god neger"* ind i historien, så er den der. Husk at protagonisten forhindres i at nå sine mål pga _personlighedslakuner_, som han så må overvinde (kan være en fobi el. traume fra fortiden som skal konfronteres), og dermed blive klogere på sig selv, hvilket er historiens egentlige morale.
*"Den gode neger" er med i alle Hollywood-film. En god sort mand (el. andet medlem af en minoritetsgruppe) der hjælper protagonisten med at overvinde the point of no return, men som desværre må lade livet i processen.

Posted by: jesper on November 21, 2007 3:38 PM

Hvor i al verden kom det fra, Jesper? Nå, men selv om du sikkert har ret så har jeg faktisk netop idag set Shooter, som er en film hvor den eneste sorte skuespiller (Danny Glover) er skurk.

Posted by: Claus Dahl on November 21, 2007 11:12 PM

Bare sådan en dum film-formel der har destilleret sig i mit baghoved, som du gav en undskyldning for at lire af.

Posted by: jesper on November 22, 2007 10:33 AM

Jeg tror faktisk ikke på at du kan bakke den med at minoritetshjælperen dør i processen op med statistik. Det ville se forkert ud PC-mæssigt. Ideen med minoritetshjælperen er jo at lave equal opportunity protagonisme.

Posted by: Claus Dahl on November 22, 2007 10:36 AM

Fantastisk film!

"den gode neger" husker jeg blive portrætteret ganske fint i "the last action hero", med den nuværende guvernør i hovedrollen (grelt undervurderet film i øvrigt).

Mener faktisk at formlen holder meget godt - i dens uendelige mange variationer (Axel foleys chef i beverlyhills cop er et glimrende eksempel)

Posted by: Andreas on November 22, 2007 1:10 PM

Det er mildest talt ikke en hemmelighed at der tit er en "token black guy", men plotrollen som offer passer ikke i nævneværdigt mange film.

Posted by: Claus Dahl on November 22, 2007 1:12 PM

Well... Der er nok så mange variationer over temaet 'token black guy' (fint) at konceptet bliver udvandet. Men på den anden side: HVIS begrebet stammer fra last action hero, referere det til action film før 1993 - og så passer det måske bedre. Og så skal vi lige huske at det vigtigste ikke er om personen dør, men derimod at 1) der er tale om en (i en eller anden forstand) overordnet / chef, som 2) levere action filmens humoristiske strejf. Evt. død og hudfarve er så mindre vigtig. Sammenlign med Dwayne Robbinson (?) fra Die hard...

Og så tilbage til cpr numrene...

Posted by: Andreas on November 22, 2007 2:28 PM

Jeg synes ikke det er så sjovt at der ER en token black guy fordi det er så indlysende. Jesper påstår at rollen altid har samme indhold i historien og det mener jeg ikke passer.

Posted by: Claus Dahl on November 22, 2007 2:29 PM

Vi må køre noget statistik på det! Jeg ved jeg har ret!

Posted by: jesper on November 22, 2007 3:13 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?