December 17, 2007
Spirit a la Sin City? Hvorfor dog det?

Vorherre bevares, ideen om at give Will Eisners Spirit en Sin City overhaling med Frank Millersk misogyn ultravold er helt idiotisk. Sådan er The Spirit jo slet ikke. Hvis Spirit minder om noget i temperament så er det Indiana Jones - eventyr, humor og femme fatales. Serien er fuldstændig udyster. "A sinister gut wrenching ride" my ass. Det har jo intet med oplægget at gøre overhovedet.

Posted by Claus at December 17, 2007 08:43 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Grimme ting sker, når man tydeligvis ikke selv har haft copyrighten:

http://www.willeisner.com/spirit/DC_index.html

Det er da lige til at tude over. Der er ikke meget tilbage af originalens sofistiskerede streg og humor.

Og næsten lige så langt ude som "The Outer Space Spirit" fra starten af 50'erne. Som Eisner (vist) heller ikke tegnede.

Erk.

Hvis det ikke var fordi Eisner havde et ikke uvæsenligt element af galgenhumor, skulle man tro han måtte rotere i sin grav.

Posted by: Naja on December 17, 2007 11:52 PM

Der er en eller anden "Will ville have elsket det" vinkel med at Miller og Eisner var gode venner, men jeg ved ikke om den er helt plausibel. Mest af alt tiltror jeg ikke Miller de kvaliteter han får brug for. Alt han laver er som Sin City, indstillingsmæssigt.

Posted by: Claus Dahl on December 17, 2007 11:54 PM

Wally Wood lavede "Spirit in space" afsnittet...


I min opfattelse var Spirit nu tegneserien der opfandt hele den "dark" verden man senere finder i Sin City og Spirit var jo bla. inspireret af Cinema noir film (skæve vinkler å så'n)
Spirit fik ofte lammetæv af sine modstandere hvor han blødte og brækkede knogler og kom på hospitalet i bandager (i modsætning til f.eks Supermand) og mange nøgle scener foregår i tåge ved New Yorks beskidte havnekajer, i forladte ejendomme og gyder i samme metropol, etc, etc. Eisner's evne til at give figurerne vægt og "kødelighed" blev brugt til fulde i kamp scenerne mellem Spirit og slemmerterne hvor ansigter og kroppe er forvredne i had og brutalitet.
Spirit som karakter havde selvfølgeligt den typiske "spejdermoral" som var nødvendig hvis man skulle publiceres i en avis, men alt andet i serien mener jeg nu er rimeligt "dark" - korrupte politikere, den beskidte by, den håbløse kamp med forbryderne der aldrig slutter, de gode mennesker der ofte udnyttes og pines af de onde (indtil Spirit kommer forbi) etc, etc.

Posted by: lennard grahn on December 31, 2007 1:37 AM

Jep jep, jeg kan sagtens forstå inspirationen den vej - at Sin City vedkender sig Spirit, men Spirit er - og nu har jeg lige genlæst dem i anledning af denne historie - en spejderdreng, bare med veldrejede femme fatales. Hans slagsmål minder mest om barfights i westerns.

Posted by: Claus Dahl on December 31, 2007 1:39 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?