December 18, 2007
Blogtestamente

Apropos Pensionistfacebook, nedenfor. Tim Bray foreslår - i ramme alvor - at man forbereder "The Ultimate Post" - det allersidste indlæg og så et blogtestamente med instruktioner om hvordan ens blog skal bevares efter man er død. Ikke at jeg ikke allerede begræder visse blogarkivaliers afgang fra internettet, men vi har jo trods alt archive.org. Mest lavpraktisk tankevækkende så får man den ide at man bare permanent selv skulle køre sin egen archive.org-agtige proxy og gemme sin totale webhistory på sin alt for megen diskplads. Den bedste måde at sikre fremtiden på er med massiv redundans - hvis alle bare kan kopiere en blog f.eks. så vil alt på den der kunne betyde noget for andre blive bevaret i deres kopi.
Bevaring er iøvrigt et af de problemer tidsubegrænset copyright skaber for os allesammen, som så ofte pointeret af Larry Lessig at det gør ondt at lovgivere verden over endnu ikke har taget opgaven alvorligt.

Posted by Claus at December 18, 2007 11:08 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?