January 17, 2008
Søvn aflyst

Eve-Online er et space-opera-ish onlinespil (altså rumskibe i galaktisk kamp og den slags), der har forskellige levels af Player-vs-Player engagement, fra sikkerhedsniveau 1.0 - hvor der er politi og kontrol og kamp mellem spillerne foregår indenfor visse regler, til sikkerhedsniveau 0.0 - hvor spillerne bare slås som de har lyst og kan få held med. I en fascinerende blogpost og et mere udtømmende PDF slideshow beskriver Nate Combs hvordan politik og propaganda - efterligninger af budskaber fra f.eks. 2. verdenskrig - er afgørende i 0.0 spillet for at holde sammen på de klaner, der er helt afgørende for at man kan overleve i spillet overhovedet.
Det er forbløffende komplekst og utrolig levende og flydende - og der sker verdenshistoriske begivenheder hvor klaner med tusindvis af medlemmer udslettes i lange opslidende krige. Posttitel er et budskab fra en hærfører til soldaterne før en weekend med en stor planlagt kampagne. Mobilisering - og udholdenhed - er afgørende i kampene.

Posted by Claus at January 17, 2008 04:08 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Jeg kan ikke helt læse ud af det ovenstående om du er på vej ud i space med 5.000 solsystemer. Jeg kørte et prøveabonnement i et par uger sidste år - og dammit....det kan gå i blodet på mig på samme måde som Civilization og WoW kunne (og kan ).

Den latente ludoman i mig knurrede - og jeg har holdt mig væk (for mange børn og arbejde ) men når jeg bliver pensionist: stik mig en grovfed datalinie, en fuldtunet spillekonsol og jeg kører...

Kurveflet - go home.

Posted by: kim on January 17, 2008 7:26 PM

Nej, min interesse er rent på afstand. Men skulle det være, så ville jeg helt klart blaste aliens i stedet for at slås med dværge.

Posted by: Claus Dahl on January 17, 2008 7:30 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?