January 23, 2008
Skolemesteren

Mikael Jalvings borgerlige skolemesterfigur er ufatteligt trættende at se på. Ikke mindst fordi han ikke er særlig god debattør, men bare læner sig op af at belære om "selvfølgeligheder" han ikke kan underbygge. I dag i Deadline var det en række borgerlige selvfølgeligheder om islam som absolutistisk religion der stod for skud. Vi kan godt snakke om at absolutisme er dumt, men man skylder i sammenhængen at forklare at folk jo slet ikke er så religiøse som de religiøse godt kan lide at påstå at de er, og at det også gælder muslimer. Unge muslimske kvinder uddanner sig og tager jobs hvor de konfronteres med fremmede mænd i ét væk osv. osv. Absolutterne er ikke absolutter andet end i teksten.

Posted by Claus at January 23, 2008 11:30 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Jeg kan kun give dig ret. Og skolemesterstilen kammede fuldstændig over, da han gjorde den anden interviewperson (en kvinde, yngre ham selv) opmærksom på, at han gerne ville give hende et helt gratis historiekursus efter udsendelsen, selvom han plejer at få penge den slags. Magen til nedladende, selvfed attitude skal man sgu' lede længe efter. Hans modstanders ører blev også flammende røde - hun kunne have sparket ham i nosserne, hvis ikke det lige var, fordi de var i Deadline, hvor man opfører sig ordentlig - medmindre man er selvfede Jalving naturligvis. Men du har ret - de fleste muslimer i Danmark er såkaldte kulturmuslimer ligesom flertallet af danskere er kulturkristne - dvs. vi går ikke i kirke eller dyrker religion etc. Et andet faktum er, at nationale tilhørsforhold tæller langt mere end religion. Derfor kan muslimer fra Mellemøsten, Afrika og det tidligere Jugoslavien ikke blive enige om en fælles moske sponsoreret af Saudi Arabien. Fjendebilledet er (som du selv bemærker) gammeldags og ude at trit med virkeligheden. Måske Jalving skulle tage nogle af de penge han tjener som historieforlæser og bruge dem på lidt efteruddannelse i demografien på muslimer i Danmark?

Posted by: Føhns on January 24, 2008 1:58 PM

Fjendebilledet har en langt varmere linie til imamerne end det vil være ved...

Posted by: Claus Dahl on January 24, 2008 2:01 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?