February 14, 2008
Kureret

Lyset på lamperne var skiftet fra gul til blålilla, men ellers var det i går fuldstændig som dengang i 1989. Et ensfarvet hav af lys vendt mod publikum, mens Plainsongs let ambiente klokkeintro starter, bandet på i skyggerne nedenunder, og så er vi igang* og tilbage i 80erne sammen med The Cure, hvor Robert Smith, Porl Thompson og Simon Gallup stadig er med. 3 timer senere har de spillet det meste af det man kan ønske sig. Det mangler lidt af den mere finurlige pop, og det de har med er til dels udfordret af de fravalgte synthesizers. Close To Me og Why Can't I Be You viser sig uspillelige uden, selvom bandet gør et energisk forsøg på at få det til at lykkes.
Undervejs dykkede Cure også ned i mindre kendte, mere støjlydkulisse-agtige numre, og de storladne og dramatiske numre gjorde sig generelt godt. Alt fra Disintegration gjorde sig godt. A Hundred Years havde kulisse af ligegyldige og uvedkommende 2. Verdenskrigsbilleder, og siden han blev hængende til endnu en turné så kan Robert Smith jo ikke for alvor stå ved at "it doesn't matter if we all die". Det matters tydeligvis en del, men bortset fra det lød den også godt.
Det ender med at åbning og slutning bliver det bedste, for selv om Smith er blevet 49 så er hitlukkenummeret Boys Don't Cry mere ubestikkeligt end det meste.
Den efterfulgtes kun - som en særlig tegnemordkomplot-vinkel (?**), som allersidste sang, en livskraftig Killing An Arab, "for Denmark", hørte flere - ikke mig - Smith sige og teksten var lavet om til "Killing another" når han sang omkvædet. Inden en alt for optaget folkemasse raser igennem over denne kunstneriske selvcensur, så kan man jo lige overveje om Smith ikke netop har fat i pointen, siden mordkomplottet gik den anden vej (altså "another" og ikke en araber) - eller man kan omvendt overveje om han ikke lige præcis sagde det modsatte for at få sangen til at handle om det den handler om.


* Det lød og så ud som her, hvis man forestiller sig videoen uden synthakkorder, men med indledende rørklokker.

** Sangen var også på sætlisten i Stockholm i lørdags.

Posted by Claus at February 14, 2008 10:01 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

'At Night' står som mit højdepunkt - sammen med den obligatoriske gåsehud når de går på.

Posted by: Megajoe on February 14, 2008 10:16 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?