June 02, 2008
Kinky Kokoschka og Almadukken

Da jeg sidste sommer var i Salzburg var en af de fortidspersonligheder jeg stødte på, historisk, Oskar Kokoschka, der i sit livs efterår. Det undrede jeg mig så lidt over her på bloggen fordi Kokoschka normalt forbindes med det svundne Wien før 1. Verdenskrig. Ideen om at han var i live til Muhammad Alis Rumble in The Jungle og den Sovjetiske invasion i Afghanistan forekom naturstridig når han end ikke var rigtig ung mere, da han var i krig for Kejserriget i 1914.

Jeg blev mindet om det igen, da jeg så denne historie om hvordan Kokoschkas besættelse af Alma Mahler, en affære der fandt sted endda før 1. Verdenskrig, siden fik bizart udslag, da Kokoschka tog levering af en fuld størrelse kopi af Almas krop i dukkeform. Hans formål med dukken var præcis lige så kødeligt som man kan forestille sig, fremgår det af hans beskrivelser af hvordan dukken skal opleves - men senere i livet skabte han et højere formål ud af dukken og forklarede hvordan han ved at få lejlighed til at konkretisere og gennemmale sin besættelse, kom videre og ud af den.

Posted by Claus at June 02, 2008 10:45 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?