June 12, 2008
50 mio skal skabe 5000 arbejdspladser?

I rengøringsbranchen i Bangladesh? Næh, såmænd gode IT-jobs i København. Ideen om at man for en investering på 10.000kr per snude kan skabe 5000 arbejdspladser i København er rent ud sagt til grin. Måske hvis investeringen var et sted mellem 10 og 100 gange så stor. Med 100 gange så stor som det mest rimelige bud af de to.
Vi kan tage en sammenligning: Når Paul Grahams Y Combinator går ind for en encifret procent af friske ideer til 3 founders så investerer han typisk 100.000kr i et 3-mands team. Det vil sige at den absolut mest sparsommelige og beskedne upstart investor man sådan lige kan komme i tanke om, en mand der kun investerer i unge fattige collegestuderende for hvem 25.000kr er virkelig mange penge, og iøvrigt kun tager en marginal andel af virksomheden for sin beskedne investering, er 3 gange så gavmild som setuppet i København på papiret lægger op til.

Posted by Claus at June 12, 2008 08:44 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

"The post is correct, well-written information that needs no follow-up commentary. There's nothing more to say except "Yeah, what he said." -- men ...

Hvis man er så jubeloptimistisk at man regner med at man kan udvælge de 50 ideer, der alle udvikler sig til virksomheder med hver 100 arbejdspladser indenfor de næste 5 år, går regnskabet op. Ellers er det lige til at grine af.

Det ender formentlig med at pengene bliver smurt så tyndt ud at der kommer 0 arbejdspladser ud af det, fordi der simpelthen ikke er flere penge i posen, når der er noget der er lige ved at lykkedes.

Posted by: Anders Wegge Jakobsen on June 12, 2008 10:58 PM

Det lyder yderst plausibelt at der skal endda meget god vilje til i 2014 for at finde de arbejdspladser millionerne skabte.

Posted by: Classy on June 12, 2008 11:04 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?