June 14, 2008
8 ugers konflikt for 1500kr - fordelt over 3 år

Den halve procent oven i den oprindelige lønramme på 12.8% over 3 år, som Connie Kruckow fik forhandlet hjem svarer til 1500 kr årligt hvis man tjener 300.000 kr om året, for nu bare at nævne et tal. I følge Politiken skal de strejkende regne med at betale ekstra til strejkekasserne de næste mange måneder - et beløb i nogenlunde samme størrelsesorden. Den halve procent udløses henover de tre år må man tro, så for den enkelte sygeplejerske er konflikten altså en underskudsforretning, sandsynligvis et par år ud i fremtiden. Sådan ca ind til næste gang, der skal forhandles løn.
Det er lige før man kan sige at Kruckow intet fik ud af konflikten, pånær at arbejdsgiver tilbød at betale udgifterne til strejken, for at få den til at holde op.

(Nå, den har også været regnet ud i avisen. Hvis man havde taget de 12.8 der blev tilbudt så havde man opnået en (sandsynlig, ingen ved hvad et lønpresset skattetryk gør ved inflation og økonomi) reallønsfremgang, men den har strejken fuldstændig annulleret.)

Posted by Claus at June 14, 2008 11:11 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

"men den har strejken fuldstćndig annulleret"

Ja pĺ kort sigt men sgu da ikke pĺ lang sigt. Lad dog vćre med at fornćrme dine lćseres intelligens. Eller du har mĺske andre motiver for din manipulative fremstilling af resultatet?

Posted by: Anonymous Cow on June 14, 2008 10:24 PM

Aaah, aggressive anonyme kommentatorer, enhver bloggers favorit. Jeg synes ikke tre år er kort sigt, for det første. For det andet skulle du prøve at læse den artikel jeg linker til. Pointen er den at strejkevåbnet er dyrt. Da udgifterne til strejken falder nu, udskyder strejken det tidspunkt hvor den enkelte sygeplejerske får sin lønstigning. I den mellemliggende periode fortsætter inflationen ufortrødent og annulerer dermed strejkegevinsten fordi den nu kommer senere.
Det havde været en større privatøkonomisk gevinst for sygeplejerskerne IKKE at have brugt alle de penge på at strejke.

Din sidste bemærking er for langt ud i hampen til at kommentere på.

Posted by: Classy on June 14, 2008 11:14 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?