July 03, 2008
Videnstransfer

Hvad gør man hvis man, som min bror, bor i Bamako i Mali og ikke betaler særlig meget hos mekanikeren, men til gengæld hellere ikke får særlig meget know how for pengene? Man finder know howen online, forklarer den videre til den maliske mekaniker og skaber på den måde en lille udviklingsvidenstransfer-solstrålehistorie.

Som vi diskuterede på Skype kunne man næsten lave det til en forretning; mikrovidenstransfer på stedet til håndværkere i udviklingslandene.

Posted by Claus at July 03, 2008 08:55 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

God idé. Men hvem skal surfe nettet? Mekanikeren - eller skal han henvende sig til en prosearcher?

Posted by: Martin Stahl on July 4, 2008 10:01 AM

Hvis det ikke skal vaere som med min bror, saa tror jeg det skal over paa mobilen for at mekanikeren slaar til. Saa givetvis en mellemmand lokalt i den afrikanske storby, der lige tjener en femmer.

Posted by: Classy on July 4, 2008 10:35 AM

Eller frivillige telenødhjælpere i vesten (mobil2iptelefoni opkopling i hjemlandet (såfremt de er engelsk/fransktalende))?
Så slipper vi også for at de hænger rundt på gaderne.

Posted by: cj on July 7, 2008 9:54 AM

Vi staar overfor et af de klassiske dilemmaer. Det vil sikkert vaere svaert at faa nogen i vesten til at hjaelpe mekanikeren fordi han jo bare skal leve af det. Det ville vaere nemmere hvis han lavede biler for sin samvittigheds skyld.

Posted by: Classy on July 7, 2008 4:10 PM

Min fornemmelse er, at der sidder (så godt som) uendelig mængder af personer i mavesutter og laundryday-t-shirts og hyggekeder sig bravt bag deres multimedie-pc med internet. Chancen for at kunne lave noget nyttigt ved at hjælpe andre, tror jeg mange ville gribe.

Posted by: cj on July 8, 2008 1:48 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?