September 05, 2008
"Socialdemokratiet: Du skal ikke være bange"

Socialdemokratiets nye program, som lanceres på en kongres i weekenden, gør det af med enhver mulighed for at tage den nuværende partiledelse alvorligt. Oven i de sædvanlige velfærdsbudskaber, der godmodigt kan læses som forskellige former for sikkerhedsnet og service, har man nemlig proppet et punkt, som hidtil mest har været noget liberale modstandere af den store stat spydigt har kunnet vrænge om velfærden

Retten til et liv uden konkurrence
Det skal altså kort sagt være slut med at tage sig sammen til at gøre noget som helst. Ingen karakterer i skolen. Ingen jobsamtaler. Ingen respekt for dem, der gør en forskel. Ingen løn efter fortjeneste. Ingen sport. Ingen kultur - den vælger jo det gode ud og kasserer det talentløse. Kun dårlige og dyre varer i supermarkedet, for ellers er det jo synd for dem der langsomt laver de dårlige varer, hvis de da ikke helt var holdt op, fordi de blev stressede. Og selvfølgelig sidst af alt: Absolut ingen midler til at betale for det hele, for de andre konkurrerer skam stadig ude på verdensmarkedet.

Den eneste måde Socialdemokratiet kunne håbe på at overleve som potentiel statsbærer var ved at forny velfærds- og fællesskabsbudskabet med det individuelle ansvar i centrum, men med grundlæggende respekt for fællesskaberne og de store værdier de tilfører samfundet og de borgere, der deltager i dem. Med det nye program har man valgt det stik modsatte, nemlig at rykke partiet helt ud i hampen og slukke ned for ethvert indhold af ansvar og virkelighedsforbindelse.
Hvornår går Thorning og Sass af?

Posted by Claus at September 05, 2008 08:36 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Udover at samtale køkkener er ved at være yt (stilheden breder sig), er "trivselssamfundet" så dét nye samtale køkken ?

Posted by: Mad.Photo.World on September 5, 2008 10:03 AM

Et øjeblik blev jeg i tvivl om vi allerede har et trivselsministerium i dk, men ellers får vi det nok en dag. Så kan vi sætte tid ind i tidsbanken og få renter til senere trivsel. Det blir godt. Or not.

Posted by: tveskov on September 5, 2008 10:27 AM

Hvis det bliver gennemført under en S-SF-R regering så vil jeg droppe at arbejde her i landet. Jeg vil sidde her og lade mig forsørge i hoved og r** og så tjene lidt slanter i udlandet (på en udenlandsk kontor selvfølgelig).
Og så ellers vente på at alle soc'erne begynder at arbejde røven ud af bukserne. Det bliver de nemlig nødt til for at bevise at samfundet ikke bryder sammen under deres tåbelige ideologi.

Posted by: Søren Holmberg on September 5, 2008 12:26 PM

Modsat hvad I tror i KU i Odense saa er det her ikke et spoergsmaal om socialdemokratisk ideologi. Den er 1) for det foerste lige praecis socialdemokratisk og ikke bare socialistisk og 2) talrige socialdemokratiske regeringer har demonstreret masser af respekt for arbejde og individuelle bedrifter.

Det her er et udtryk for en svag, famlende partiledelse der haaber at der er nok bloede vaelgere i velfaerd som nu har strammet skruen til et punkt hvor der ikke er nogen vej tilbage fra velfaerden til ansvarligheden.

Men indroemmet, risikoen for at forveksle forsikring og forplejning som offentlig ydelse er altid til stede at bekaempe.

Posted by: Classy on September 5, 2008 12:38 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?