February 10, 2009
Bøger til et år med hacks

2009 er her i enmandsbiksen officielt udpeget til "find på noget nyt"-år. Jeg er godt igang, Spotify DJ er jo allerede derude, og det næste projekt er også undervejs. Som nævnt lige for lidt siden lærer jeg imidlertid rigtig godt ved at læse, ikke ved at lave. Det er ikke altid så praktisk som enmandsprojekthær, for for sådan en er LAV DEN NU BARE et afgørende mantra. Jeg har forsøgt at lære mig selv disciplinen på forskellige måder. Der er Mortens "learning by shipping" - som er virkelig sand - og så har jeg lavet en startside til Firefox hvor jeg forklarer mig selv at jeg skal lade være med bare at gøre som jeg plejer.
Men jeg kommer ikke uden om det. Bøger er mit shit. Derfor ekstraglæde over dagens bogsamling fra Amazon, der skal underbygge mit værkstedsår:


  • Making Things Talk - projekter og tips og howtos til mit arduino board. Det er en ordentlig klump af en bog, og der er meget at gå igang med - men den er indbydende og tilgængeligt lavet.

  • Hello, Android et kort (hurra) overblik over Android SDKets struktur, også konkret og tilgængeligt.

  • Processing: A Programming Handbook for Visual Designers and Artists - jeg er jo hverken visuel designer eller kunstner, og ganske rigtigt; bogen vader langsommeligt gennem programmeringskunstens børnesko, men den er igen præget af en "hvad bruger man det til" vinkel, der alligevel er god.

  • Bayesian Data Analysis - Som antydet her, og af listen ovenfor, så er software det nye hardware (jeg kan kode min telefon og min arduino) og samtidig er data det nye software. Det er ikke koden, der skal kunne det hele. Brugerne og dataen kan det allerede. Det skal bare graves frem.

  • Here Comes Everybody - det kulturelle sanity check til al den teknologi

  • The Laws of Simplicity - når man skal holde et telefon SDK, sine almindelige server skills, en microcontroller og terabytes af data i luften og ælte en god dej sammen af det, så skal man have styr på sin enkelhed. For som før nævnt clarity scales.

Det passer nogenlunde med teknologilisten og hardwarelisten. Så er kunsten at undgå at blive en skadeudvikler, koncentrere sig og fokusere på maximal effekt med minimalt arbejde og finde fordele i begrænsningerne i værktøjspaletten.

Posted by Claus at February 10, 2009 08:55 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Held og lykke med enmanderen

Posted by: Ruprect on February 11, 2009 11:03 AM

Sjovt - jeg har tre af disse bøger. Elsker når den lange hale, viser sig også at være tyk :-)

Posted by: Andreas on February 12, 2009 9:38 AM

Det sagde hun også i gå!!


.. nej undskyld, det skal ikke gentage sig.

Posted by: morten wilken on February 13, 2009 3:34 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?