June 07, 2009
Valget der dumpede

Pyh, et elendigt EU-valg. Henrik Sass lavede en klassisk Sass, droppede kerneværdier i jagt på en flygtig folkestemning med et fjollet forslag om at hoppe ud af Schengen igen, eller noget i den stil. Jens Rohde dumpede med; måske endda i forvejen. Hvis man løber i hælene på Jens Rohde så er man virkelig tæt på fallitten. Jens Rohdes dumpekarakter var også i elementær europæisk statskundskab: Danmarks stemme i EU? Nej, det er regeringen der er det i den europæiske magtdeling. Parlamentet står for den paneuropæiske rimelighed og er demokratisk bagstopper, ikke national bagstopper.
Bendt Bendsten er ikke blevet mindre dum, men parlamentet er et sted hvor han vil gøre meget mindre skade end han har forvoldt i ministerrådet.
Man kan ikke klandre EU-modstanderpartierne deres EU-skepsis, men at alle de pro-europæiske partier, pånær de radikale, fodrer den indre svinehund med mere EU-angst er for ringe.
Og endelig selvfølgelig en særlig dumpepræmie til V og K for den idiotiske tronfølgekampagne. At spille hazard med noget så grundlæggende som grundloven, og noget så elementært som søde små (hypotetiske, endnu ukonciperede) prinsesser er virkelig demokratirespekt på et absolut lavpunkt.


I går var der 65-års jubilæum for D-dag. Den velnærede hverdag er unægtelig grimmere end det gamle heltemod, der gav os en chance for at have EU og et frit, fredeligt Europa overhovedet.

Posted by Claus at June 07, 2009 01:20 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?