July 08, 2009
Millionærskat = Ren misundelse

Hvis der er 20.000, der tjener mere end en million, og de tjener i gennemsnit lige netop en million mere end en million, så vil den rygtevist snart foreslåede S+SF millionærskat på f.eks 5% indbringe en milliard i skatteprovenu. Det betaler jo hverken buh eller bæh af de offentlige udgifter og må altså forstås som ren signalpolitik; en ægte misundelsesskat.
Skadevirkningen på de 20.000 omfattedes vilje til at blive ved med at være med i klubben må formodes at være nogenlunde lige så stor - netop fordi det er så tydeligt at skatten udelukkende er signalpolitik, der handler om at ekskludere de 20.000 fra klubben.

Det er med andre ord et virkelig dumt skatteudspil; blottet for reel politik. Og lige så usmageligt som andre politikker, der er designet til at handle om "de andre", ikke om det samfund man selv mener at bestå af - f.eks. DFs indvandringspolitikmaskine eller den evige klassiker "stram retspolitik". Når politik først handler om illoyalitet med en anden gruppe og ikke om samfundet som fællesskab; så har man allerede tabt det på gulvet.

Og så efter den socialdemokratisk ledede skattekommission grundigt har redegjort netop for hvorfor det er nemmest at sænke topskatten, hvis man gerne vil have folk til at arbejde: Det er den billigste måde at ændre marginalskatten på - og altså også den mindst effektive måde at øge skatten på.

Posted by Claus at July 08, 2009 06:03 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Ja, man undres. Danmark har stadig verdensrekord i skattetryk og marginal-skat - også efter 1.1.2010, og alligevel vil S&SF hæve skatten. Er målet helt at fjerne veluddannet højtlønnet arbejdskraft fra Danmark? Go' måde at gøre Danmark fattigere. Så kan man samtidig med den anden hånd forsøge at tiltrække højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft ved at udbygge allerede eksisterende særordninger med lavere skat til udlændinge. Det skriger jo til himlen.

Signal-politik og jantelov er åbenbart vigtigere for Thorning & Søvnløs end at forholde sig til virkeligheden.

Posted by: Etienne on July 8, 2009 12:37 PM

Kan staten ikke bare tjene penge på denne måde?
http://agonist.org/numerian/20090707/goldman_sachs_punked_the_case_of_the_stolen_proprietary_algorithm

Posted by: Torben on July 13, 2009 8:34 AM

Jeg kom lidt for sent, kan jeg se. Beklager.

> Ja, man undres. Danmark har stadig verdensrekord i skattetryk og marginal-skat - også efter 1.1.2010, og alligevel vil S&SF hæve skatten.

Danmark har også verdensrekord (næsten) i at være gladest, men det mener du vel ikke betyder at vi er glade nok?

> Er målet helt at fjerne veluddannet højtlønnet arbejdskraft fra Danmark? Go' måde at gøre Danmark fattigere.

Er der for det første overhovedet andet en anekdoter om veluddanedes flugt grundet skattetrykket? For det andet, hvis man skal følge Claus' argument om at en milliard (er det ikke to?) ikke gør nogen økonomisk forskel, skal der vist ret mange af de 20.000 dobbelt-millionærer til at "gøre Danmark fattigere." Hvis omtrent 10% af dem forsvinder, så går det lige op.

Posted by: Bjørn on August 12, 2009 7:30 AM

Det er lidt noget vroevl, Bjoern. For det foerste holder den hoeje skat folk ude af landet, og dem den holder ude af landet er saadan nogen, der saetter ting i gang vi kan leve af. For det andet, saa bruger de her rige jo deres rigdom i landet, saa det er ikke bare skatteprovenu der er i spil.

Men mit anliggende var ioevrigt mere den totale mangel paa fornuft i forslaget. Det handler ikke om at finansiere noget som helst men om at skabe noget som nogen (aabenbart dig) kan synes er fedt. Det er valgflaesk, og som angivet ovenfor, efter min mening afen negativ art.

Posted by: Classy on August 12, 2009 7:48 AM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?