July 30, 2009
Farvel til en kær gammel venEfter 25 gode år er det blevet tid til at pensionere min gode gamle Salomon rygsæk - anno 1984. Da den kom til verden var Tjernenko leder i Sovjetunionen og muren i Berlin stod endnu. Margaret Thatcher var kun netop faldet i svime over Mikhail Gorbatjov. Den har været med over på den anden side, i vinterkulden i Moskva i 1986; i tøbruddets begyndelse. Den har gået i Alperne, i norske fjelde, i Vogeserne, i Schwarzwald og i hele tog- og fodkortets længde, mange gange. Hundredevis af kilometer.
Jeg har arbejdet sammen med folk, der har oplevet betydeligt mindre.
Vel er det ikke den klassiske skolemodel, der passede til sejlerskoene, men mærket Salomon og enkelte dejlige lilla detaljer har givet den en renæssance i dette årti; en vis kult-kvalitet. Selvfølgelig bakket op at dens historie og pålidelighed.
Men nu er den så også blevet lidt træt i syningerne, og når ret skal være ret, så har den sine mangler. Ryggen er ikke afstivet, så man ender let med at slæbe rundt med vægten i sækken uklædeligt klumpet sammen mod rygsøjlen for bunden af sækken. Den har ikke så mange features - udover altså den ret væsentlige, at den har være uopslidelig.
Det bliver svært helt at stole på den nye rygsæk, selv om den har virkelig smarte features. Så, gamle Salomon, farvel for nu - men du går i depot, ikke i skraldebøtten.

Posted by Claus at July 30, 2009 06:42 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)

Er det mig du hentyder til? Jeg har rejst masser af kilometer at du ved det! Synes det er en fræk sammenligning.

ØV!

Posted by: sinatra on July 31, 2009 3:47 PM

Soeren, jeg og min rygsaek droemmer om den dag vi har set lige saa meget som dig. For stakkels Salomon kommer det ikke til at ske, heraf vemoden.

Posted by: Classy on July 31, 2009 4:06 PM
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?