September 26, 2010
Crazy Selleritricks

Sæsonen er over os, og selv om sellerien desværre ser ud til i supermarkedet at være blevet dyrere, så er det stadig en gudespise. Hvis du gerne vil i gang med selleri, men ikke rigtig ved hvordan, så er her en ukomplet liste af selleritricks:

  • Som base i suppe Der er to muligheder her: Kog en boullion på sellerien, med stilk og det hele, andre urter og grøntsager og f.eks. nogle suppeben. Det kan ikke koge for længe. Kog bouillon ned, og brug derefter som suppebase til en suppe - lavet på nogle friske grøntsager, gerne mere selleri, men hvor man i anden runde passer på kun at koge til konsistensen er rigtig. Mulighed to er at springe boulliontrinet over. Det smager fortrinligt.
  • Den gode mos Et brdr Price trick: Kog selleri i sødmælk med lidt røget flæsk. Kasser flæsk, gem mælken, lav mos af sellerien, hvor du justerer konsistensen efter ønske med mælken. Kan også nemt laves i kombo med andet vintergrønt, som kartofler eller blomkål
  • Chips Skær fine flader af selleri, blancher dem evt først for få dem bløde, bag i ovnen med olie på, evt i combo med aubergineskiver eller squashskiver eller lignende
  • Æblestuvet Fra Rene Bolvig: Kog et par madæbler m smør, riv selleri i og kog mør, juster smag m sukker, salt, peber
  • I ovn med fisk I små tern, sammen med gulerødder og lidt løg, noget torsk og noget fløde
  • Kylling + Rosenkål + Selleri - vinterens perfekte trioJeg har gemt det bedste til sidst: Det viser sig at kylling, rosenkål og selleri i den samme sauterpande, og for guds skyld kogt længe nok, indtil rosenkålen er helt mør, simpelthen er guddommelig mad. Rosenkålen får en sennepskvalitet, når den er rigtig mør, der matcher selleries power perfekt, og med lidt kyllingefedt rundt om så er den simpelthen i mål.
  • [UPDATE: Nyt trick!] Selleri/æble-tårn. Blanchér selleri i letsaltet vand i 1-2 millimetertynde lag af en vis størrelse. Skær madæbler i samme tykkelse og byg pæne stakke ca 2cm høje. Stil dem til hvile sjattet til med en god slat æblecidereddike. Umiddelbart før servering steges stakkene på panden i smør til de er brune og æblerne er godt møre. Serveres f.eks. t en god bøf el lign.
Posted by Claus at September 26, 2010 07:28 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?