April 15, 2016
Dystopier, utopier og det midt imellem

Jebus, så gik der sgu en måned igen - it's tough to be an active blogger - men hvilken måned!

Der er sket vilde og uhyggelige ting i den tid der er gået; I har sikkert opdaget de fleste af dem: 
Vilde, men virkelige
 • SpaceX landede endelig raketten på skibet, efter en del grimme crashes. Nu går vi og venter på hvornår de tør sende den op igen, for det er jo det, det handler om: Raketgenbrug. Rygtet siger denne sommer, men spørgsmålet er hvem, der tør være først med at være kunde på en genbrugsraket.
 • MIT annoncerede et programmeringsmiljø for bakterier. Bio-engineering har jo været i gang længe, men ikke med dette automatiseringsniveau. Med Cello, som det hedder, kan man sammensætte biofunktioner med programmerbar logik - f.eks. installere et sensor-protein, der genkender et eller andet stof, og så progammere bakterier eller andre celler til at lyse, eller producere andre svar på det genkendte materiale. De er vist også i gang med den slags på DTU.
 • Bots, bots, bots: Alle bygger chatbots. Microsoft byggede en, der hurtigt lærte at være en klam nazistisk troll af virkelige trolls på nettet; men conversational interfaces 2016 er web 1994. Kapløbet er i gang. 
Langt ude
 • Flyve fem-grams rumskibe til Alpha Centauri på kun 20 år med kæmpelasere? Det bliver vist ikke lige med det første. Skulle jeg gætte, så har vi, med hjælp fra  SpaceX, bygget en kæmpebase på månen - hvor laserne kan stå, så atmosfære er et non-issue og den gigantiske atomreaktor, der driver laserne, heller ikke er et problem - før Milners system er klar til brug.
Mens vi venter på
 • VR er måske ved at ske, men jeg er stadig i tvivl - demoerne er seje; men kan ikke se at verden er hoppet på toget endnu. 
 • Apple Watch og Android Wear venter også på at blive almindelige.
 • De selvkørende biler er i test-fasen. Den er kedelig. Vi afventer.
Og frygter
 • Den globale opvarmning, der smelter løs, mens politikerne kloden rundt ikke tager den alvorligt. Rekorderne i nedsmeltning vælter ind. 
 • Det globale fiskeri er ved at kollapse. Det er afgørende fødevarekilde for halvdelen af jordens befolkning. 
 • At terroren kun er toppen af isbjerget. Bruxelles blev angrebet - i skrivende stund er sagen om de der hjalp Omar El-Hussein med angrebet i København for retten i København. I dag kom det frem, at der var indtil flere, der om eftermiddagen vidste præcis hvad der var foregået, og at Omar sad stille og roligt på en spillecafé på Nørrebrogade, mens alle i rummet vidste han lige havde slået en mand ihjel - og ingen gjorde noget. Heldigvis har vi også fået en mere håbefuld historie fra Paris, om hvordan politiet faktisk fik fat i hovedgerningsmanden gennem et tip fra et familiemedlem, der ikke var fanget i religiøs klanmentalitet. Flere af dem, og færre fucked op gamere på Nørrebrogade, tak. Læs evt også Føljetons serie af interviews med danske imamer.
 • Det går planmæssigt skidt med privatlivets fred på nettet. Myndigheder kloden rundt prøver løbende simpelthen at forbyde effektive privatlivsteknologier. Beregning er en superstyrke - og den bliver derfor mere og mere reguleret. Copyright-lobbyen har fået bizarre beskyttelser af deres adgang til kryptering (i form af DRM) og ikke-indgreb, samtidig med at privates adgang til kryptering (i form af meddelelseshemmelighed) begrænses mere og mere. Det burde naturligvis være omvendt. Meddelelseshemmelighed har og bør have en højere status i lovgivningen end copyright.
Når det hele bliver for meget, mand!

Find den største skærm du har. Hop til http://randomgradient.com/, gå fuld-skærm. Tænk lidt over tingene. You're welcome. 

Posted by Claus at April 15, 2016 01:27 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?