May 08, 2016
Obamas eget 'reality based community'-øjeblik

Obama-administrationen har fået sit eget reality based-community citat. Hvis du har glemt Bush-æra citatet, så var det ord fra en af Bushs neocon-høge i administrationen, der rystede på hovedet af pressen og offentlighedens optagethed af 'virkeligheden'. "Det er os der laver virkeligheden!"-var neocon-tænkningen, som siden er blevet alvorligt vingeskudt af udviklingen i Afghanistan, Syrien, Irak, Libyen, Lesbos.....

Men selvtilstrækkeligheden er ikke blevet mindre, den er bare blevet erstattet af en endnu mere brutal afvisning af mediernes rolle i social-medie alderen, hvor alle avisredaktioner er nedskæret til højeffektive kopieringsmaskiner.

"All these newspapers used to have foreign bureaus," he said. "Now they don't. They call us to explain to them what's happening in Moscow and Cairo. Most of the outlets are reporting on world events from Washington. The average reporter we talk to is 27 years old, and their only reporting experience consists of being around political campaigns. That's a sea change. They literally know nothing."

Sådan siger Ben Rhodes, en af Obamas sikkerhedsrådgivere. Læg mærke til forandringen: Det er end ikke et spørgsmål om at underkende offentligheden; Rhodes vil ikke engang anerkende af offentligheden findes mere. Den er sparet væk.

Nu skal man altid være forsigtig med at tage den slags for mere end blærerøvssnak fra en underordnet i administrationen, men om ikke andet, så klinger det lidt af noget vi godt synes vi kender. Helt sikkert fra amerikanske medier, hvor Trump af ukendte årsager (OK, kendte, på den måde at han genererer views og clicks og penge) bliver behandlet som andet end en dårlig vittighed. Men såmænd da også herhjemme, både fra trætte og pressede medier, og fra politikernes tydelige ringeagt for mediernes arbejdsvilkår med offentlighedslov osv. I dækker de historier vi vil fortælle jer, når vi fortæller jer dem.
Og helt konkret, så genkender man udsagnet fra P1-morgens opringninger til den lokale danske ambassadør, når en nyhed fra det store udland skal forklares i radioen. DR har ikke nogen folk bare i nærheden, heller ikke nogen i redaktionen, der ved noget - vi sætter bare statsrepræsentanten til at udlægge sandheden.

Posted by Claus at May 08, 2016 09:20 AM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?