July 31, 2006
Tryk Femø
Gritt laver en workshop, der blander politik, kunst og aktivisme. Kom og vær med til at lave aktionsmalerier! Vi bruger kropsdele som f.eks. bryster, baller og kusse som pensel. Det er muligt at lave aktionsmalerierne enkeltvis, men vi slutter gerne i et kollektivt kussetryk under åben himmel. Vi frisætter underlivet og tænker seksualiteten ind i en revolutionær feministisk praksis.

Hvorfor opdager jeg først den KreAlternative uge 28 her i uge 31? Hvorfor savner jeg 70erne mere når jeg hører Who's Next og når jeg ser When We Were Kings end når jeg læser om Femølejren?

p.s. Nej, svaret er ikke "Fordi du er en mand, dit hvide svin".

p.p.s. Iøvrigt kunne man da ønske sig at Femø-isterne gjorde som i deres teatersportgruppe og lærte at "Vi skal øve os i at sige ja, vise respekt, give opbakning, have tillid og være med på den værste." også i den hverdagslige revolutionære, feministiske, sexual- og iøvrigt-politiske praksis - tænk hvor anderledes Liderlige Leth skandalen kunne have været under det banner. Det er faktisk et glimrende råd til mange mennesker det meste af tiden.

Posted by Claus at 04:05 PM
"Nedfaldet køreledning" er den nye "Jeg trækker den udtalelse tilbage"

Jeg tror virkelig at "nedfaldet køreledning" har muligheder for at blive 2006 udgaven af det store 2005 meme "jeg trækker alle mine udtalelser tilbage". Det er allerede kæmpestort og de der køreledninger falder bare som fluer! 3 store nedfald inden for en uge. Det stemmer med de bedste uger sidste efterår hvor både Louise Frevert, hendes webmaster, socialministeren, Jørgen Leth og alle de andre jeg har glemt bare trak nærmest alt tilbage (i tilfældet Jørgen Leth trak han dog ikke det tilbage som Politikens hus og en hær af vrede feminister og andre retfærdigt harme mente han ikke skulle have stukket frem in the first place).

Jeg glæder mig allerede nu til historien om hvordan kommunalreformen er forsinket pga en nedfaldet køreledning. Og det virker helt klart at køreplanen for fred i mellemøsten også er voldsomt plaget af de mange nedfaldne ledninger i Libanon. Jeg har ikke helt pejling på om danske imamer allerede har formået at forbinde de to historier eller om den vinkel først når sin kulmination i januar.

Posted by Claus at 01:29 PM
Cross posting

The time has come for your host, that's me, to complete the move from the old job to my new company, the delicious and hopefully world changing web and cell phone software company that I've recently cofounded with Messrs Nyholm and Just. We have a blog over there also and, since one of the exciting things about Imity is that it is so bloody interesting, a lot of my blog energy is going to go there in the near future. Come on over. We plan to have fun. (The feed is here).

Posted by Claus at 11:51 AM
Cykler og rock

I nogen tid har jeg stødt på det danske band Ismaskinen på last.fm men uden at kunne finde noget materiale om dem nogen steder. Det er bare fordi jeg er en gammel nar, de er selvfølgelig på Myspace - hvor man også kan høre det ultrafede 70er retronummer "cykler og rock".

Posted by Claus at 11:19 AM
July 28, 2006
Web 2.0 redesign

Der er ikke andet at sige end at tråden med web 2.0 logo redesign er kanonsjov. Ja ja, du læser også digg, jeg ved det godt.

Bonuslink: Følg grillkyllingen Hermans hyldestsightseeing for skriftsnittet Cooper Black. Uden sammenligning den mærkeligste og grundigste hyldest til en skrift jeg kan huske.

Posted by Claus at 02:39 AM
July 27, 2006
Hvis noget virker for godt til at være sandt så er det sikkert det

Klart nok, Landis var dopet den dag han gik amok og smadrede al modstand. Glem det der med at redde touren. Og hurra for Phonak: To kaptajner efter hinanden taget for doping. Begge amerikanere. Begge gamle Armstronghjælpere.


Posted by Claus at 05:37 PM
Uformel kundetilfredshedsundersøgelse for DSB

Sådan rent forbipasserende (og fint tilfreds med at jeg ikke skal til Østerbro netop denne torsdag/fredag) kan jeg oplyse at classy.dk's søgemaskinereferrals fungerer fint som en slags uformel kundetilfredshedsundersøgelse for DSB. Når der er god trafik mod Fucking Lorte DSB vis søgninger som denne er det givetvis et udtryk for at folk har neder over togtrafikken.

Måske skulle jeg automatisere lidt her og have lidt sjov med det.

Posted by Claus at 04:21 PM
Mortens million-dollar effektmaskine på en 5-øres eftermiddagSelv billedet på Mortens N70 telefonkamera svømmer i sommervarmen. Tjek de crazy effekter ud, ingen dyr serverfarm har postprocesseret disse billeder.

Bonuslink: Den dag kaffen ikke sagde noget mærkeligt, men lyden til gengæld var underligt asynkron. Den overvægtige, halvskaldede sure mand i baggrunden skriver en del her på webloggen.

Stjernen i begge film er Lyset.

Posted by Claus at 03:40 PM
A5 computere vs. A4 computere

Jeg har plogget i omkring 13 år før jeg begyndte at blogge, min papir-log minder om denneher blog, iblandet klassisk tøze-blogging, sådan noget som sådan nogen som mig synes hører hjemme et sted hvor andre bare ikke har adgang: "Tænk hvis jeg kunne nå lidt mere", "hvor var x og x led i går", "jeg har det sådan og sådan", "hvis bare de andre gjorde lidt mere så man ikke altid selv skulle trække det hele", som Dan Turell siger sammen med Sølvstjernerne. Gennem årene har jeg prøvet mange papirformater fra kopipapir over kinabøger i alle formater til moleskin for den ekstra blog-hipness (og det praktiske lommeformat). Men det bedste format, som jeg stadig vender tilbage til, er og bliver A5, linieret, med spiralryg. Jeg foretrækker at skrive med fyldepen fordi det er en positiv del af oplevelsen at nå det punkt hvor koncentrationen bliver god nok til at man bare har hvidt papir, blækket der er ved at tørre og de næste ti ord der skal ned på papiret i tankerne.
Format betyder noget, til trods for hvad Hugh siger, det skal ikke være en stopklods, men det er en god optimering at finde et redskab der siger en noget. A4 er for stort - problemet er at jeg ikke ved hvad der skal være på et helt A4 ark når jeg går i gang med at skrive og det føles ikke rart. Mit sproglige attentionspan har simpelthen A5 format.
Omvendt er A5 simpelthen for lille hvis man har brug for at lave billeder og diagrammer til et overblik - hvis det ikke er tekst så skal man op i A4 eller A3 for at have plads nok rundt om der hvor man starter.

I løbet af i år har jeg haft to laptops - begge IBM Thinkpads (fordi de er de bedste non-Apple laptops, måske de bedste i det hele taget). Den ene er en T40 med ekstra høj skærmopløsning (1400 noget x 1000 og noget) og den anden min private X40 (1024 x 800 glughul). Og jeg kan nu efter at have brugt begge rigtig meget oplyse at forskellen på en T40 og en X40 helt præcis er den samme som forskellen på et A4 ark og et A5 ark. X40 er nemmest at sidde med, rarest at skrive på og er en god koncentrationslup når man skal udtrykke sig. Omvendt er T40 så afgjort at foretrække til det store overblik og surfing gennem et gigantisk informationsmateriale. Jeg skriver den bedste tekst på X40 og den bedste software på T40 for at sige det på en anden måde - som også siger en smule om hvordan jeg arbejder med software.

Posted by Claus at 12:27 PM
July 20, 2006
Sekundatour: Større end nogensinde

Touren er hermed tilgivet rytternes slaphed. Sikke et drama. Og med mindre Telekom eller CSC giver fuld gas i morgen lige fra starten og med held kører Perero Sio mør, så er vinderen fundet, og han fik faktisk toursejren i gave af Floyd Landis. Hovmod stod for fald, simpelthen. Rolf Sørensen på grådens rand i kommentatorboksen slår til enhver tid Leth og Mader med tømmermænd sammesteds. Det var også smukt at se at hverken Rolf Sørensen eller Michael Rasmussen kunne levere på TVs krav om ustoppelig ordflom. De blev begge to tavse simpelthen. Mere af det (på denneher gode måde altså, ikke som de der 10-15 minutters udfald ude på ruten). Rolf Sørensens medleven er first rate. Istedet for at tage konklusionerne på forhånd venter han med at sige det indlysende "Rasmussen vinder" fordi han slet ikke ville kunne bære at have sagt det hvis ikke det lykkedes.

Posted by Claus at 01:19 AM
July 17, 2006
Ideas are cheap

Fun, but fundamentally broken business idea: "Why don't we make an 'ideas for software' exchange where you can sell your idea without having to build the software!". You publish the idea and then let other people run with it and then they pay you back for that pivotal seed insight later on. Fun idea. But there's a reason Ben Hammersley isn't rolling in cash generated by Lazyweb which is simply that ideas are dirt cheap and people have them all the time. Their value is really, really close to zero. Unless you have real pyaing customers with money in hand waiting for your idea then you're just not adding any significant value by just having the idea. The problem in making money with ideas is in the words making and money not the word ideas.
The idea that you can test the idea before actually building is novel - but unless there's a creative process there - a brebuild phase that adds value and diminishes development cost later, itøs just a waste of valuable lead time.
As a more personal aside - I just don't believe markets build good software, not yet anyway - good software (if it is new in any interesting way) happens best with 3-4 guys in a room who know each other well and have the necessary skills. It's a refreshing idea to create an idea market for this kind of thing but the transaction costs in building software are just too high. They actually dwarf the price of the software itself. That's why you try to build teams small enough that you don't have transaction costs.

Ning is attacking the same kind of problem, which is of equally doubtful value, but at least they're changing the rules where it matters: The price/time to execute the idea.

Posted by Claus at 07:00 PM
July 16, 2006
YouTube: The good life is on the slopes
Ah, YouTube, feels like the Napster glory days; beyond any doubt a life-enhancer. [...] And, like Napster, it feels doomed. Pumping video around the Net isn’t cheap for anyone, and I just don’t see how it gets paid for.
I think Tim Bray's YouTube comments are right on the money: YouTube truly is the Napster of the second bubble. Vast and fun and communal and ultimately unsustainable. YouTube could only happen in the upward slope of a bubble. A certain air of irrational exuberance is required to shell out all the money required to pay for delivery and apart from that we would be kidding ourselves if we didn't realize that a lot of the fun comes from outpacing, if only by days, the Copyright Mafia*. TV snippets and old music videos and stuff like that is a lot of the YouTube fun. The fact that so much of what is fun happens on the upslope is interesting.

Having just been on a micro-vacation to Chamonix I can't help but reflect how much life in a tech bubble is like hiking in the mountains. I like hiking. The fun is in going up. You're exerting yourself, but you can pace the exertion to just the right level. The view is constantly changing and you walk around with this tremendous feeling that the view is going to be even more spectacular a little higher up. The air is fresh and new - and the other slope-dwellers tend to be really nice people. Basically people who exert themselves for enjoyment tend to be nice people.
Of course mountains, like tech bubbles, have a slope down on the other side as well and generally the further up you've gone the longer the tedium of the downhill march afterwards. And as if that wasn't enough, mountain meteorology tends to mean that the tedium of the downward journey is often combined with a nice afternoon thundershower so you're not only tired when you make it down to the village, but also wet and miserable.

* Yes, I of course agree if we had good law makers we would not have this problem.

Posted by Claus at 09:08 PM
World as board game

Thomas Barnett calls the ongoing clash between Israel and Hisbollah a war instigated by Iran by proxy (Hisbollah) to defuse western intrest in Irans nuclear build up (or just general military build up). Barnett seems to dislike the current neocon government, but he comes from the same school of politics where recognizable players of a strategy game are moving recognizable pieces, strategic resources around on a global scale. Classic superpower thinking, only redone with a view towards the postwar scenarios. I liked one of his assertions elsewhere: There's just no way an increasingly connected 3 billion plus world of unwarring capitalists (remember India and China in this group) will continue to accept the Middle Eastern disarray for this entire century, so sooner or later the Middle East will change.

In other news from this kind of practical power politics there's a discussion on whether assymmetric warfara aka 4th generation warfare aka 4GW can win. The idea is that terrorists eem to be retargetting from symbolic warfare to effective warfare by hitting transportation infrastructure in urban centers instead of symbolic targets (which - even if the horror that resulted was truly horrific - the WTC bombings were). The argument continues that if terrorist can succesfully make urban concentration untenable by increasing the cost of urbanization (a terrorism tax), complex societies that rely on urban centers to achieve high economic output will suffer the most. I find it implausible that these complex societies wouldn't just turn up the complexity in response: e.g. move to wireless to have less communication infrastructure to hit and move to local power generation to have less power grid to hit. Interestingly the kind of challenges available for terrorists to exert are already exerted at a lesser scale by the market: Monopolies threaten the efficiency of network and WiMax grows to balance them out. The California energy crisis of the Enron years provoked an enormous interest in alternate means of power generation.

Isn't the best economic threat available to islamic terrorists extremely high oil prices? Won't the world will survive that too?

Posted by Claus at 08:23 PM
Tour de France - nu uden spænding (og nonsens)

Trofaste læsere vil huske at classy.dk morede sig storartet under sidste efterårs store Liderlige Leth-krise, og det var synd for Jørgen han blev fyret - men når det er sagt så er det en gave af de helt store at have Rolf Sørensen ved mikrofonen i stedet. 99% mindre vrøvl og så istedet for ægte kompetence. Sørensen kan se hvad gear der bliver kørt, han kender alle stigninger i detaljer (ned til hvilke sving der er hårde og præcis hvor højt oppe på bakken det er allerstejlest), han kan se med det samme hvem der er hvem og så kan han aflæse de forskellige aktioner med høj præcision. I dagens løb kom et stort øjeblik da Tom Boonen ses tale i radio med sin sportsdirektør. "Jeg kan ikke" siger han - sagde Rolf. "Han er færdig - nu må vi se om Quick Step stopper op..... ja, de er standset" siger han endelig da vi kommer ud i en helikopter halvtotal og man kan se tempoet er gået ud af feltet.
En fornøjelse simpelthen, bare lidt ærgeligt at selve løbet køres af reserverne og savner egentlig spænding af den årsag.

Posted by Claus at 05:33 PM
July 14, 2006
Holy croygenic suspension, Batman!

Wired rapporterer at grise nu kan, om ikke flyve, så istedet vækkes efter 2 timers dybfrost. Så nu kan man altså snart lave de der rumrejser i dybfrost ud til kanten af solsystemet som sci-fi forfattere altid har drømt om...

Posted by Claus at 06:00 PM
July 12, 2006
Dagens ord: Nasometer

Jeg er skuffet over at et nasometer hverken måler hvor nas noget gør eller hvor meget folk nasser på en.

Posted by Claus at 02:35 PM
July 11, 2006
Augmented Reality Quake

It's not perfect, but it's pretty good. Take a look at the Quake projected onto the real world augmented reality demo. This scene (DivX) is very convincing even if there's more work to do...

P.S. Can't wait til the "computer games are dangerous" ambulance chasers get a look at this.

P.P.S. Equally cool 3D modelling against the real world interface. Kind of like an AR version og the Google Earth, Google Sketchup combo...

Posted by Claus at 07:14 PM
July 10, 2006
VM: Gaab

Kors hvor en røvsyg vinder. Ligeså kedeligt som Grækenland til EM sidst. Nej, faktisk en god del kedeligere. Og helt sikkert det ringeste VM i et stykke tid, måske siden 1990. Jeg tror faktisk ikke der har været en god kamp overhovedet. Den første time af finalen var i virkeligheden det bedste bud på sådan en.
Videre. De må finde på noget til den næste slutrunde, for ellers er det da snart slut med VM som fodboldfest.

Posted by Claus at 11:42 AM
July 08, 2006
Feature request: Subscribe for a week

Here's a feature I would totally dig in my newsreader: "Subscribe to this feed for a week".
The use case is this: You see some interesting post somewhere, you probably surfed your way there through 3-4 references. The post is interesting so by association the blog it's on/feed it's in is also mildly interesting. But there's a catch: If you just subscribe to the feed then 9 times out of 10 you're going to have to waste time later pruning it out of your feeds because your interests are only tangential to the feed - you just happened to meet that tangent on that particular day some time ago.
In related missing features. Why doesn't del.icio.us. have "subcribe to the feed advertised in the page where this URL is" - which is sort of the same thing.
This would require some feed metadata contract but I could see that spreading like wildfire - and most blogs specifiy some kind of feed on all post pages anyway.

Posted by Claus at 12:37 PM
July 06, 2006
Indecency is in the eye of the beholder

Her er lige et tankeeksperiment til at kontekstualisere lidt mere på det her med moral som eksplicit mål.

Jeg blev enig med mig selv og en kollega i går om, at set med de rigtige øjne så er alle sætninger en eufemisme for at gå på toilettet. Eksempler:

"Jeg skal lige bladre lidt i telefonbogen"

"Jeg skal lige slå noget op i manualen"

"Jeg lægger lige konvolutterne på plads"

- Der er ingen grænser

Spørgsmålet er om ikke det samme problem eksisterer med sprogliggørelser af moral også? Vi bemærker at det er symbolerne der skaber problemet, ikke handlingen i sig selv.

Posted by Claus at 03:43 PM
Døbt til jobbet

Jeg tror det er meget praktisk at være Strickx når man arbejder med standardisering.

Posted by Claus at 02:00 PM
July 05, 2006
Håndtegn II

Virkelig loyale og erindringsstærke læsere af classy.dk vil huske håndtegnsguiden, som jeg startede i 2003. Siden da har verden heldigvis fået Wikipedia.

Posted by Claus at 08:55 PM
July 03, 2006
Agurketid, defineret ved eksempel
Danskerne er det folk i Europa, efter grækerne, som bruger flest grillbriketter.
Fra Politiken.
Posted by Claus at 05:58 PM
Livecoding

Det var et spørgsmål om tid før laptopmusikerne droppede ideen om at man er nødt til at efterligne de gamle instrumenter for at lave mosæk. Det skal da laves direkte i kode (og der er mere, og det er helt sikkert en rigtig gammel nyhed).

Posted by Claus at 01:25 PM
July 02, 2006
Virkelig sammenhæng

Tim Bray giver os en glimrende intro til hvor komplekse rigtige relationer er. Ideen om at man kan noget som helst med social software andet end at sætte små post its på det rige dataunivers der er her allerede er helt til grin. Sjovt nok gælder de samme betragtninger om moralske beslutninger.

Posted by Claus at 09:07 PM
Tilbage - Dunk - Eksempler

Så er classy.dk genoptaget. Mens jeg har været væk har der været en helt uvant kommentaraktivitet på bloggen. Glimrende. Og VM har vist sig at handle om europæisk konsekvens mere end om latinsk temperament og virtuositet. Ligner Tyskland-Frankrig i finalen. Fint med det. Tyskland-Frankrig i semifinalen i 1982 er stadig højt på min all-time bedste fodboldkampe liste (sammen med Tjekkiet-Holland fra sidste EM, Liverpool-Milan forrige år, og et par danske landskampe). VMs bedste øjeblikke indtil videre er muligvis når Klinsmann hopper og springer efter en scoring. Den begejstring er guld værd.
I kommentar-sporet til den store actics post står forskellige interessante ting, men ingen af dem ændrer på postens hovedmening.

Ting nr 1: LEGO's direktør understregede samme dag posten kom op hvad den slags etiske regnskaber går ud på "LEGO er etisk" betyder "der er en bundgrænse". Så det er "optimering mod etiske constraints" ikke "etik som hovedkrav". Og det er sådan det skal være. De eneste mennesker der laver etik som hovedkrav er stadig ideologer og totalitære over det hele.
Nr 2: Der er fremragende filosofiske dunk i hovedet fra Kesaras Nicolai Peitersen der ikke mener at "jeg har overblik over diskussionen". Det er glimrende, ikke fordi det er vigtigt, men fordi det fint understreger hvorfor jeg ønsker Actics al mulig ulykke. Jeg skal kraftædemig ikke have min adfærd journaliseret i et system hvor livsførelse er en 'kompetence' og det handler om at have 'overblik over en diskussion' - nej tak, siger jeg bare.
Nr 3. Nogen påpeger, ganske rigtigt, at det skam er meget skægt at studere (andres) etiske praksis, meeen det er et uendelig ringe argument for at bedrive sin etiske praksis operationaliseret på den måde. Operationaliseret etik er, og undskyld jeg gentager mig selv, noget man bedst overlader til terrorister - og så altså den minimumsadfærd jeg snakker om i punkt 1. Så det interessante modspørgsmål er om Christian synes at actics er interessant for ham selv som livsmålestok også? Hvis det kun er de andres moral der er interessant, så falder projektet jo til jorden netop fordi kodificering af ens egen moral simpelthen ikke rigtig funker.
Nr 4. Offline så mistænker jeg selv og forskellige bekendte Actics for, som socialt software system, at have misforstået social software i den retning Jyri Engestrøm har udpeget. Det sociale i sig selv (og moral og etik er udpræget socialt) er ikke nyttigt som "sociable objetcs". Det er noget der sker mens man bekymrer sig om noget andet. Det er ligeså uinteressant at spille moral-matador på actics, som det er at lave kontakt-management på LinkedIn. Socialitet og moral og etik er interessante som praksis mere end som bevidsthed - og i parantes bemærket så er detteher en praktisk pointe mere end en filosofisk eller ideologisk pointe: Jeg tror simpelthen ikke på at der er nogen af os der bruger begreberne som etik og moral på en sammenhængende og konsistent måde over nogen væsentlig tidsskala. Og godt det samme.

I andre kommentarer glæder det mig at Fucking Lorte DSB og Bogreol meme stadig tiltrækker enkelte interesserede. Og så vil jeg godt give Elton John en hel del respekt for at tage det så pænt.

Posted by Claus at 04:24 PM