August 31, 2006
...og der er ellers hårdt i virkeligheden...

Hvis det var en filmproduktion, enten fra Hollywood eller bare dansk socialporno, så ville den hjemløse der mirakuløst overlevede en tur under S-toget i lørdags være havnet på TV, hvor han ville have vist sig at være en formidabel kok, tidligere racerkører, bjergbestiger eller videnskabsmand, der lige havde brug for et skub for at komme ovenpå igen. Herude i virkeligheden sad han allerede med endnu en øl foran billetautomaten på Vesterport tirsdag aften.

Længere ude mod Vesterbro, samme aften, gik jeg glip af den bedste photo opportunity man kan forestille sig: Der ligger en Scientology biks på Vesterbrogade hvor svage sjæle kan blive stresstestet og komme af med lidt penge til den forrygende forretning Scientology. Ved siden af er for nylig åbnet en biks med noget tilforladeligt materiale om menneskerettigheder. Det viser sig i virkeligheden også at være en Scientologybutik, bare under det halvanonyme dække "Youth for Human Rights International".
Den fantastiske photo-op jeg gik glip af bestod i et møde efter lukketid inde i menneskerettighedsbutikken. Et whiteboard var fundet frem og en midaldrende mand var igang med at salgstræne nogen unge menneskerettighedssælgere. På tavlen var klassisk salgslekture om hvordan man finder leads, hvordan man qualifyer, opener, og selvfølgelig til syvende og sidst closer en deal på lidt menneskerettigheder. Kontrasten mellem de fine ord ude i vinduet og de kolde realiteter længere tilbage i lokalet var simpelthen alletiders, desværre var jeg ikke hurtig nok med mobiltelefonen.

Posted by Claus at 03:17 PM
Reality junkie

Justeren nåede lige at blogge min line (det' helt ok, Just), men det er virkelig rigtigt: Når man er 'away' i Second Life (altså optaget af virkeligheden), ligner man en junkie der står og tripper.

Posted by Claus at 03:02 PM
August 29, 2006
Visuel ultrablær

Fremtiden er her allerede, den er bare smurt lige lovlig tykt på herovre. Flash baseret ultrablær på personligt website. Bloggen er med delicious understatement "powered by Moveable Type" bare ud igennem et dynamisk, bevægeligt flash-graf-træ-helvede. Min ærgrelse er alene udtryk for den dybeste respekt. Tjek også den gennemfunky mpeg viewer der er der et sted i den ulinkbare indholdsskov.


Posted by Claus at 05:05 PM
Høje mennesker er klogere

Ikke bare føler høje (og derfor højrøvede) arrogante røvhuller som mig selv sig pissekloge, videnskaben giver os lov til det.

[UPDATE: Jeg fik lyst til at digte lidt videre: Som bekendt har diæt meget med højde at gøre - en proteinrig, energimæssigt og økologisk dyr, diæt er godt for væksten. En højere levefod med mere protein og i det hele taget rigelig næring har f.eks. hævet japaneres gennemsnitshøjde til mål vi andre også kan genkende. Det gode spørgsmål til videnskaben er nu om den forklarede variation er genetisk betinget eller om man kan gro den frem ved at spise rigtigt så man bliver høj. Kort sagt: Er kødædere klogere end vegetarer? Studiet taler godt nok om effekter der kan spores helt tilbage til 3 års alderen og så er de nok genetiske, men det er da værd at spørge sig selv om der er noget mad der er bedre end andet som tankefoder. ]


Posted by Claus at 03:12 PM
Credit where it's Bob

So it takes a couple of full undistracted listenings to appreciate the pleasures of the new Bob Dylan album, and not half an hour while working and talking. Bob's not to blame for that. The album is great and already in heavy rotation. As for the "the best since 'Oh Mercy'" lines. I personally never liked Oh Mercy that much. Not bad songs at all, but I never loved the sound of it, and I think the unhappy creation process chronicled in the chronicles shows.
Incidentally, thinking about the chronicles, I think perhaps we live in better times as far as His Bobness is concerned: Less people are looking for a saviour now, or at least for a folk/country/rock saviour like Dylan - which means it's easier for him to escape the Prince of Protest moniker he hated so much when he was younger.

Posted by Claus at 01:24 PM
A cognitive explanation for the Gartner hype curve

The Gartner hype cycle is a fun if shallow model of how new technology find its place in society. The shallowness comes from the idea that the real productivity of the hype does not really live up to the hype. I think that is blatantly wrong and can be proven wrong by checking the numbers. The only reason it feels the way Gartner describes it is, that we adjust to the expectations and aren't as floored by them the second time around as we were during the original hype.
But let's get to the point: The graph above is a model for how we get stuff like the hypecurve. I think in general people are mentally unable to perform exponential extrapolation. What we know how to do is linear extrapolation. This assumption feels natural to me, and I'd be extremely interested in hearing about studies that back this up. Its plausible, if for no other reason then that the world around us is rarely exponential, but usually involves curves following the powers 1 and 2.
The upshot of that, as can be seen from the graph above, is that we tend to drastically overestimate short term gains of a new technology, but at the same time we underestimate long term gains. A really good example of this is is e-commerce. As far as I know e-commerce today is wastly above even the wildest estimates put forward during the first bubble in the late 90s. The only problem with e-commerce is that it took a little longer than expected to get there.

The plateau of productivity, if it exists in reality, has something to do with the exponential ultimately turning into a logistic growth curve instead just from saturation - when saturation is a factor, which isn't always the case.
[UPDATE and Rethink: of course we're never negatively disappointed, or at least we don't waste much time being graciously pleased by overperformance, so the hype is floored at 0 - which gives a nice explanation for the plateau. You'll have to imagine the disappointment as the feeling we have from coming off the sugar rush of the hype. We do in fact go slightly negative just for a while.]

Posted by Claus at 01:05 AM
Tidsparadoks

Hvis man har masser af tid så er det fordi man ikke lavet noget, ergo er det dem der ingen tid har til at lave noget der laver allermest.

Posted by Claus at 12:33 AM
Trinity, Star Wars, Københavns Universitet

Det fortælles historier om at Star Wars har stjålet et interiør fra Trinity College i Dublin, specifikt bibliotekssalens udseende. Hvis det er rigtigt er det ikke første gang den er kopieret. Mon ikke der er endnu ældre biblioteker i Wien, Rom, Paris eller lignende steder med samme konstruktion?

Posted by Claus at 12:14 AM
August 28, 2006
Kaos

Pollas tror at hans kontor er rodet i en eller anden substantiel form. Jeg kan kun konstatere at Pollas aldrig har oplevet autentisk 2. generations rod (læs: Både min fars og min mors respektive skriveborde var i endnu dårligere stand).

Posted by Claus at 11:52 PM
Tak EMI - jeg har lært lektion nu

Samtidg med at jeg købte Bob Dylan købte jeg også en Nina Simone plade. Jeg var for langsom da jeg satte den i min PC og autorun var ikke slået fra. Meget, meget uprofessionelt af mig. Så nu har EMI fucket mit CD drev op, så man ikke kan høre lyd CDer med det CD drev mere. Tak EMI jeg har lært lektion. Jeg køber aldrig en af jeres plader igen. Det er sikrere bare at finde musikken på nettet og downloade den.

Posted by Claus at 06:27 PM
Classy's kulturnyt

Travl weekend, faldt på et tørt sted efter alt for meget arbejde:
Robert Rauschenberg på Aros kan man stadig nå at se og det er et besøg værd også selvom det nok ikke er sikkert at Rauschenberg var blevet så berømt som han er, hvis han skulle bedømmes bare på de værker der er på Aros. Man må beundre hans output alderen taget i betragtning. Foran udstillingsrummet vises det portræt Karin Mørch lavede til DR2 til en temaften for et års tid siden og det er et fint portræt. Særlig bonus for det øjeblik hvor Rauschenberg, med en deform højrehånd pga alder og en delvis lammelse efter en blodprop, peger på en af sine assistenter i atelieret og siger "Det er min højre hånd". For en gangs skyld ikke en talemåde. Dygtigere kunstkiggere end mig vil kunne be- eller afkræfte min idé om at det er lidt sjovt at de mange af de nyere billeder på udstillingen lige præcis er abstrakte på en måde som de 50er malere Rauschenberg i sin tid ikke villle være som, ville have let ved at forstå.
I forbindelse med en imity demo hang jeg lidt ud i Second Life - meget spasst; stod og snakkede med nogen japanere der blev live oversat i Second Life via en babelfish universel oversætter lavet med altavistas Babelfish. Det fungerede nogenlunde ligeså godt som jeg fungerer på ferie i Frankrig.
Der er masser af svampe ude i skoven lige nu. De smager godt hvis man tager de rigtige (og jeg ved kke noget om det, så spørg nogen andre).
House of Flying Daggers er så lækker at se på at den får Hero til at ligne en low-budget film. Og endelig var Roskilde Domkirke en smule for stor til det orkester der spillede Missa Solemnis søndag aften, men det var bestemt hørværdigt, navnlig efter ambulancefolkende havde nået den stakkels publikummer der besvimede under koncerten. Da der faldt ro på var vi ved skæbnens ugunst nået lige til det punkt hvor korte skulle synge "Han er opstanden"...

Nu er det arbejdstid igen og jeg sidder og spænder af med Bob Dylans meget velanmeldte nye plade, Modern Times. Der er lidt for tidligt at sige hvad jeg mener om den, men et umiddelbart bud er at den lyder rigtig godt og skal høres mange gange, og muligvis lige mangler den øverste top af følelse som for min skyld godt må følge, eller endda erstatte, vellyden. Men jeg kan bestemt leve med vellyd.

Jeg er skuffet over at min spådom fra forleden ikke holdt stik, men er stadig overbevist om at den nok skal komme på et tidspunkt...

Posted by Claus at 04:38 PM
August 25, 2006
Den glæder vi os til at læse i PS på søndag.

Hvis ikke bogen om talkshowet bliver lækket til en journalist på Politiken, så Tøger kan trykke et saftigt uddrag af den i avisen på søndag, så er der da gået et eller andet helt galt i den danske medieverden.

Posted by Claus at 04:12 PM
August 24, 2006
Lidt ekstra kærlighed til Lovefilm

Abonnerer du på Lovefilm og er du træt af søgeinterfacet? Så læs videre her.

Posted by Claus at 11:18 PM
Lost Book Syndrome
Den tilstand man havner i når man efter at have surfet efter et sjældent fact på internettet i 3 dage pludselig kommer i tanke om at man har den bedste bog der findes om emnet derhjemme på bogreolen, den er bare blevet glemt pga sin utjekkede mangel på digitalitet.
Lost Book Syndrome er en analog til Lost Move Syndrome.

(translation)

Posted by Claus at 02:48 PM
August 23, 2006
Vi er snart klar....

Posted by Claus at 02:22 PM
Sådan laver man myter

Historien om Grigorij Perelman er den slags historier matematikermyter laves af. Eneste problem jeg lige kan komme i tanke om er at man har hørt den om matematikere der forsvinder ud i skovene før. Lad os ikke håbe det er det der er ved at ske.

[Update, jeez jeg kan ikke engang selv læse mine posts. Tror nok der er det rigtige antal ikke'r i sidste sætning nu]

Posted by Claus at 02:09 PM
Rivers of news

NY times reworked into nothing but printer friendly permalinkable URLs. Same thing for BBC too.

Bonus (possibly primary) feature: Usable from cell phones.

Posted by Claus at 12:58 PM
August 22, 2006
Byen i centrum

Dem er der naturligvis rigtig mange af i det hyperkomplekse samfund.

[Update: Omvendt er standarden for blogs at de er kedelige - det siger bare en hel masse om samfundet (og blogging)]

Posted by Claus at 11:08 PM
Pattern Recognition
In 10-15 years 90-95% of all computing resources in the world will be used to do pattern recognition.
(That's what I believe any way. In terms of CPU resources, most of the stuff on the watchlist is either trivial or really about pattern recognition in one form or another.)

Corollary

The main purpose of almost all data in the world will be to be available as input in a multitude of pattern recognitions.

(That is to say: If you think your current robot/human traffic rate on your website is bad, you ain't seen nothing yet. And this is a good thing. It will happen unless stupid legislators paid by old businesses and scared of the future make it impossible. If we want smarter machines we need to make it as legit and free for a machine to know about a song as it is for you to remember the song.)

Posted by Claus at 11:21 AM
August 21, 2006
Supercomputer?

Hvis den performance der står i pressemeddelelserne ikke er teoretisk, men faktisk vil kunne måles ved en test, så kan den nye danske supercomputer placere sig lige omkring top 50 på top500 supercomputerlisten.

Posted by Claus at 06:18 PM
Just not cricket

Weekendens skandale i testmatchen (altså en cricket landskamp) mellem England og Pakistan er høj underholdning i et sceneri af britisk form og tradition. For det første er det i cricket af alle sportsgrene. Simpelthen sportsgrenen der har udtrykker god stil as per udtrykket i blogposttitlen. For det andet det smukke forløb. Dommerne opdagede at der var fusket med bolden, hvorefter det pakistanske landshold nægtede at komme ud efter teen. Efter teen. Kunne det være mere britisk.

Posted by Claus at 04:53 PM
Papiercing

Avisens hæftning med en clips gav anledning til en drabelig øjenpiercing på den danske 800m løber Rikke Rønholt i en søndagsavis for et par uger siden.

Posted by Claus at 12:05 PM
August 19, 2006
"Hvis jeg skriger..."

Dagens narkomanoplevelse fra stenbroen fandt sted for en halv time siden på trappestenen ved min opgang. Jeg var på vej hjem, og så på afstand at der stod en pige med ansigtet ind mod opgangsdøren. Normalt når narkomanerne fixer der, sidder de på trappestenen, så jeg var ikke helt sikker på det var en narkoman. Men det var det.
Lige før jeg nåede hen til døren og kunne bede hende gå hev hun bukserne ned og satte nålen i, i lysken, lige ved kanten af hendes trusser. Jeg bad hende forsvinde, og hun afbrød og trak nålen ud. "Undskyld, jeg skal nok gå. Det er fordi min fyr tager det hvis jeg gør det dernede" sagde hun og pegede ned mod Istedgade. "Jeg skal nok gå nu." Hun flyttede sig og jeg gik ind i opgangen. Da jeg var kommet et trin eller to op ad trappen hørte jeg hende råbe efter mig. Jeg gik tilbage og åbnede. "Du tabte et papir" sagde hun, og rakte mig et stykke plast der lå på trappen - ikke noget jeg havde tabt. Jeg tog imod det. I det hun gav mig det bøjede hun ansigtet ind mod mig og hviskede, barnligt fortroligt, "Hvis jeg skriger, vil du så hjælpe mig?" hun nikkede mod opgangen ved siden af hvor to andre sad og fixede, "De har rullet mig før." Jeg havde virkelig ikke noget svar og sagde til hende at hun måtte satse på politiet hvis der skete noget.
Jeg kiggede ud af vinduet for lidt siden. Hun sad der endnu, sammen med de to andre. Der var ingen af dem der skreg.

Posted by Claus at 09:48 PM
August 18, 2006
Human computation - Google Tech Talks

So I was reading this post about an amazing 3D camera, surfed to the Google Video coverage of a talk about it, only to discover an enormous playlist of Google Tech Talks from over the summer. Truly fascinating was this talk from Luis von Ahn, one of the inventors of CAPTCHAs, on other more sophisticated uses of the human brain to do work computers do badly. What he's done is turn a number of tasks into infectious games while at the same time constructing the game so that a lot of useful metadata can be extracted from the answers people give. Fascinating stuff.
When I was just starting out at Ascio where I used to work we had a really tedious job cleaning up a ton of phone numbers that were very badly formatted. We used to dream of pulling a trick like this, but never put the idea together - what I didn't think of then was the two player angle that von Ahn has succesfully used - I couldn't think of a fun and useful way to present the game and be sure that the solution was correct. Of course I still would have the problem of presenting phone numbers as something interesting, but at least the verification angle is solved...

The whole series of talks looks absolutely amazing by the way, and extremely varied in content. A very nice Google envy builder.

Posted by Claus at 02:58 AM
August 17, 2006
LEGO 4 Life!!!
"Det begyndte at undre mig, at jeg aldrig havde forsøgt at bygge en stor gitterkran."

En spændingsroman kunne dårligt starte bedre end denne byggebeskrivelse (I sine naturlige omgivelser her).

Tidligere 4 Life. Tidligere LEGO.

Posted by Claus at 07:13 PM
De stakkels borgerlige modstandskæmpere

Velrettede spark fra Henrik Føhns mod den ubegrundede og iøvrigt også forkerte påstand at det er svært at komme til orde i som borgerlig i Danmark og at medierne skulle være ensrettede. Knap så velrettede hug lidt senere. Opfordringen til at slette kommentarer er malplaceret. Derimod kan man med fuld ret undre sig over at Kim Møller synes det er fedt at lade den diskuterede kommentar stå alene. Og så kan vi også lige en passant minde om at Kim Møller trods alt gerne bruger en hel blogpost på at dokumentere et ubehageligt personangreb på Pia Kjærsgaard anderswo selv om han gerne overhører forslaget om at røvpule Jytte Klausen med en lufthammer på sin egen blog. Men det er selvfølgelig bare for at opnå balance i et skævvredet mediebillede. Hvor man sjovt nok sjældent hører nogen røvpule hverken Pia Kjærsgaard eller Jytte Klausen.

Jeg tror jeg vil lade kommentarsporet på denneher post være lukket, så kan folk snakke på deres egne blogs hvis de gider.

Posted by Claus at 05:48 PM
Pluto = Polen?

Er det kun mig der kommer til at tænke på EUs udvidelse mod øst, når jeg læser om astronomerns nye definition af order 'planet'?
Det er noget med at Pluto godt nok ikke rigtig kan følge med, men på den anden side så har den noget historie til fælles med de gamle planeter fra mellemkrigsårene. Og så er der også den der hund. Og til syvende og sidst er der bare ikke noget at gøre, Pluto skal med - og hvis den skal have lov, jamen så er der lige pludselig 3 mere der også skal med...
Jeg forudser at solsystemet inden for en 10-20 år vil have omkring 25 planeter. Måske vil nogen af de gamle blive tvunget til at aflevere en måne eller to til en af de nye for at rette lidt op på den heliocentriske skævvridning.

Posted by Claus at 05:02 PM
Hvor meget er noget værd hvis det er gratis?

Så er de her de nye skodaviser. Modsat hvad hvad man var blevet lovet fik jeg begge aviser. De er i virkeligheden ikke særlig ens udover at de er i samme format, glade for orange og med solid afstand mellem linierne så den lille smule tekst der er i dem ser ud af noget. Dato er klart den tarveligste af de to. Ikke alene får man hurtigt det indtryk at der står endnu mindre end i 24 timer, den er også lavet på billigt papir og grimt, virkelig grimt, trykt. Indholdsmæssigt er de begge noget frygtelig rod som nådigt er af meget, meget ringe omfang så forvirringen er hurtigt overstået. Men forvirringen er virkelig total: Her er en oversigt over én side i 24 timer:


 • En 1970 krone er idag 6.18kr (faktaboks)
 • Vicevært truet på livet
 • Lærere har mistet arbejdsglæden
 • Børnehaver triltrækker virksomheder
 • Kanye West er blevet forlovet
 • Helge Sander mener vi skal have mere bredbånd
 • Lidt har fået en bøde
 • tip om et digitalfoto website

Hvad handler sådan et opslag om? Og hvordan i alverden skal man få det meget omtalte "overblik på 10 minutter". De andre opslag er lige så rodede. Og dato er ikke spor bedre. Aviserne er kort sagt klart ringere end "på farten" aviserne Urban og Metroexpress. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig at de bliver på markedet når nu Nyhedsavisen går ind igen.
På dato har de været skrappere til at sælge annoncer, eller også holder 24 timer bare annoncefri i første udgave. Der er ingen.

Posted by Claus at 03:58 PM
Spime creation toolkit...

Its good to be able to say "I'm just experimenting with the design of networked objects" when you need to rationalize the purchase of toys. I just got the first tiny success building data driven Mindstorms robots. If you have anything, anything at all, you want or need to do, I suggest you don't waste your time watching the video above.

(note: The original screen play for this movie, called for a co-star, appearing from across the globe via Skype, to actually control the robot, which of course would have added to the excitement. That'll just have to be next time. Possibly with a sound sensitive robot aware of the controller even as it is being controlled. Possibly with a 'I'm sorry Dave, I can't do that" sound embedded as error message.)

Posted by Claus at 03:15 AM
August 16, 2006
The sweet pain of thinking (and unknowing)
“You don’t see what you’re seeing until you see it,” Dr. Thurston said, “but when you do see it, it lets you see many other things.”

Mathematician Wiliam Thurston quoted here.


Almost unrelated:

As we know,
There are known knowns.
There are things we know we know.
We also know
There are known unknowns.
That is to say
We know there are some things
We do not know.
But there are also unknown unknowns,
The ones we don't know
We don't know.
—Feb. 12, 2002, Department of Defense news briefing by Donald Rumsfeld, quoted here.

Posted by Claus at 10:37 PM
Dagen før papirhelvedet

Politikens hus har nådigt besluttet at man får lov for at slippe for den pissegrimme nye gratisavis hvis man også er betalende kunde. Tak for det, jeg håber virkelig at Berlingeren følger trop. Ellers må jeg ringe ind og bede dem gøre det.
Men hvorfor stoppe der? Hvorfor ikke tage denne nye værdi ved et avisabonnement til den logiske konklusion? Man aner en helt ny indtægtskilde for aviserne her, som jeg ikke tror de har regnet med. Tag penge for ikke at levere avisen. En slagfast garanti for at slippe for mere pis er virkelig værdifuld. Prøv at tænk på hvor billige det er at lave ikke-avis hvis man bare lige kan slippe for at sende berlingeren eller politiken ud som kvittering på at man ikke leverer.

Posted by Claus at 04:14 PM
August 15, 2006
When The Web Was Won

Found this delightful blast from the past - back when Yahoo as a link collection and search engines did not yet rule the world. This was also way back when Tim Bray wasn't yet known as XML specification editor (XML didn't yet exist) or blogger extraordinaire.
The WWW5 conference had a panel on Internet Indexing that a former incarnation of Bray, then cofounder and VP of technology of document search and indexing company OpenText, was on:

 • Tim Bray, OpenText: servers are getting free benefit from being crawled (exposure), yet crawlers do all the work! You servers should do your share of work! (metadata, update protocols, duplicate detection, canonical names, etc)
  I don't see how a nonprofit org. whose content has no direct commercial value is going to be convinced of this, but Tim seemed arrogant, er, confident that even non-commercial servers would see the value in being crawled and make the extra effort. I agree that metadata and canonical names are a good thing anyway, but I didn't like the way he framed the argument.
 • Tim also said OpenText was considering taking money to allow a particular site to be at the top of a results list for particular queries, "as long as they were clearly marked as such". I thought this was appalling and would undermine any credibility in search engines. I pointed out that there were already advertisement-filtering proxies, and it couldn't be very productive for anyone to just go down the path of users and advertisers fighting each other to see who can be the more clever. The reply was that in the long run this would produce more robust software, just as the "fight" between the cryptographers and the crypto-breakers has produced stronger algorithms. I think there is absolutely no parallel here, but I thank Tim Bray for helping me choose my future search engine.
 • There was a call for a "crawling consortium", to

  • develop crawling standards and eliminate redundant crawls
  • establish metadata standards and solve the "text-inside-gifs problem"
  • establish authenticated-crawler standards to address copyright protection

 • Tim Bray thinks a crawling consortium won't work, since current services regard their crawled data as their primary advantage, not a commodity. Of course nobody said the crawlers had to give data away...Tim's justification was also that "brute force" still works just fine for crawling the whole web and doesn't waste a significant amount of bandwidth.

How long ago that seems in so many ways. Nobody believes in metadata anymore. Everybody believes in search engines none the less. Advertising in search engines is what it is. And sadly the only thing still going on is the copywars.

(meta ironic end commentary: Yes, I found this using absolutely no metadata, searching for "tim bray opentext" in a search engine that did not exist then. There were no ads in the search result. Don't know what that last fact means.)

Posted by Claus at 12:37 PM
August 14, 2006
Knowledge is compression

I totally buy the premise of the Hütter prize: I find the idea that compression = intelligence totally intuitive. I can't remember any of the references, but as far as I can recall the conjecture that what dreams are for is compression is quite old. I think it is questionable if the conjecture "compression = intelligence" goes well with the term lossless. I would expect intelligence to be very much about lossy compression instead (oh, they cover that in the FAQ ).

If nothing else this is the best science-book promotion I have ever seen. I'm totally buying that too.

Posted by Claus at 12:37 PM
August 12, 2006
Death and taxesThe RIAA

The RIAA must be making tons of money from the blanket lawsuits since they insist on suing dead people. A reasonable argument for the RIAA lawsuits, if one existed, would go along the lines "We need to establish in the public mind the idea that copying music has risks and consequences". But there's no deterrent here - the people they are gouging this time around, even by the very relaxed RIAA standards, did nothing wrong. We're back to pure protection racket.

Posted by Claus at 07:23 PM
August 11, 2006
Triggerhappy

I muligvis den bedste tråd i noget nyhedsforum på hele internettet var Lene ikke så glad for Soundvenue:


Posted kl 11:00
Soundvenue stjæler folks penge!!
Jeg har betalt et abonnement uden at få nogle blade, de er totalt ligeglade - KØB IKKE ABONNEMENT DER!!!

Præcis 32 minutter senere fik Lene post:
Posted 11:32
Nå nu skete der noget..
nevermind hvad jeg lige har skrevet

Posted by Claus at 03:18 PM
August 10, 2006
"Zero day human interest angle"

In computer security "zero day exploits" are real world security problems occuring the same day the defect that makes them possible is announced.
It just struck me that what blogs do compared to the real media (you know, with reporters and research and press conference access) is to reverse the time flow of serious news stories: It used to be the case that we got the news in the abstract politicized form on weekdays ("Israel bombs Beirut", "Terrorist plot against Angle-US airflight thwarted) when they happened and then the newspapers would have a human interest angle for the sunday magazine ("Joan Sullivan was on her way, 3000 miles away from home, but she wasn't going to get any closer than that for the next couple of days").
Blogs reverse the news so the human interest story gets frontloaded. For a recent example, I read Doc's airport story at the same time as, or even before, I read about Heathrow closing and all Anglo-US transcontinental flights being grounded.
Access still matters. The mainstream media is much better at reporting the birds eye view of the story than most bloggers, but the way the wake develops as the story drops is completely changed.

Posted by Claus at 03:23 PM
August 09, 2006
Skærbæk 4 Life!!!

Danmarks mindst kreative by er igen på scenen. Ikke bare som vært for DM i 80 kubik speedway og vært for nordens største Line Dance træf (som er baggrunden for uhyggelige billeder som dette) - næh, minsandten om ikke også byen har fået en helt ny celebrity (OK, han er flyttet væk lige som alle de andre, men det glemmer man som I kan se ikke lige så let).

Bonuslink: 4 Life.

Absolut sidste bonus Skærbæk-nyt: Der er sørme også et årligt kæmpe LEGO træf hvor AFoL's kan vise deres fedeste MOC's (tog mig lang tid at finde forkortelsrne Adult Fans of LEGO og My Own Creation - konstruktioner der ikke er markedsført/designet af LEGO).


Posted by Claus at 02:50 PM
Utugtig omgang med Mellemtiden

Hvad har stakkels Svend Aage Madsen dog gjojrt siden hans roman titel skal co-optes til noget så ærgeligt som fremtidsforskning.

Posted by Claus at 02:20 PM
August 08, 2006
Fremtiden der måske er her II

En 21 årig engelsk butiksansat blev fyret af sin arbejdsgiver per SMS.

Posted by Claus at 08:30 PM
Fremtiden der måske er her

Parkeringspladsens softwarelicens er udløbet så du kan ikke få din bil

.

Posted by Claus at 07:17 PM
Hack The Color Blind
Through a thread here (in danish) I found this T-shirt. I'm actually slightly red/green challenged so while I could tell that there was a text there I couldn't tell what it said. (I can tell the colors apart easily but some of the tests designed to trip people like me up do trip me up). Asking a colleague produced no result (more danish) - well actually it did, he's just telling the better story where it doesn't - so I did the reasonable thing and wrote a perl script to color separate the image so I could tell what it said.
The color separation also shows how the trip up actually works. Above is the red, green and blue components of the image respectively. Notice how the blue component is just noise as far as the test goes. The red has more signal in the letters and the green has less signal inside the letters. One can see how the obfuscation works when you have trouble distinguishing red from green: The reduced green signal is matched by an increased red signal, but if you can't tell them apart this just cancels to noise.
Presumably, if the lowered green matched the heightened red exactly I wouldn't even know I was missing out on something if it weren't for the social clue in "this looks like one of those colortests".
The blue component has absolutely no effect on the readability of the text (for me, that is). This image, which is the red and green without the blue, is more or less as unreadable as the original (i.e. I can tell there's something to miss, but not what I'm missing).
The code I used for the separation can be found here.

Posted by Claus at 04:00 PM
August 07, 2006
"Nedfaldet køreledning" observeret in the wild

Det gav sig selv at det ville ske, men nu har talemåden også været brugt en passant i TV Avisen. Det var Bjarne Hastrup fra Ældre Sagen - altså han var den første jeg har set - der i en historie om en vagt der var blevet fyret pga. en fagforeningsdikteret alderspolitik sagde at "fagforeningsformandes køreledning må være faldet ned". Forvent meget, meget mere.

Posted by Claus at 02:11 PM
August 04, 2006
The Attention/Interest ratio

Browsing today I came to thinking of the data/ink ratio and how we need a similar notion for websites, called something like the attention/interest ratio. The Attention/Interest ratio measures how much of our attention is needed to use a particular website compared to how much data we find interesting we're able to get out the web site in the end. A low attention/interest ratio is better a high ratio is worse (so it's the inverse of the data/ink ratio which might lead somebody to call it the Interest/Attention ratio or just the I/A ratio - which of course might just be a nice pun on Information Architecture. Sites with high I/A would then be considered better).
What increases the A/I ? "We value your input!" customer satisfaction survey pop ups. "To server you better we would like to know your postal code" entry pages. Ads, ads, ads. Miniscule body text per page load spreading even short articles over 15 page loads. What decreases the A/I? Good IA. The Google treatment, The Wikipedia treatment. Good use of peripheral navigation (e.g. the enormous amount of possible navigations on a Flickr photo page).
There's definitely a treshold where the A/I gets too high and people just give up and go elsewhere. And there's ethics in this, not just competence: A site with a very high A/I is abusing you, not just sucking. They're getting paid to abuse you most of the time.

Posted by Claus at 02:00 PM
Socialitet

Kommentarer og sammenhæng skulle være en vigtig del af blogging har jeg hørt. Det er da alletiders, men lige her på classy.dk må vi nok indrømme i redaktionen at vi er endnu gladere for læsere end for kommentatorer. Det hænger muligvis sammen med at kommentarmængden her på classy.dk er overordentlig lav (altså "gladere for læsere" => "færre kommentarer"). Der er rigtig mange posts der simpelthen mere er udsagn end de er samtale. Det passer godt til mig.
Og dog konstaterer jeg uden ærgrelse at bloggen helt klart har skiftet karakter ud fra mine ideer om hvem der læser den. Der er mere dansk nu end der var engang, og mindre geekethed. Jeg tror ikke på det er mig der er blevet anderledes i mellemtiden. Stilændringen har også ændret kommentarniveauet. Grafen ovenfor viser det gennemsnitlige antal kommentarer per post over tid. Sammenlignet med nogen af de mere samtaleagtige blogs et overordentlig lavt kommentartal, men uden diskussion i klar stigning.

Posted by Claus at 02:12 AM
Tilfældigheder ved søerne

Jeg er nogenlunde sikker på at jeg i dag har mødt både Emme og Henriette ved søerne på min vej hjem fra kontoret. Efter at have set billedet her er jeg endnu mere sikker. Tiden og sted passede ihvertfald.
Jeg kunne ikke lade være med at tænke at hvis nu det der firma vi har lavet havde lavet det der software vi er ved at lave færdig så ville jeg nu være helt sikker og ikke bare ret sikker.

Posted by Claus at 02:02 AM
August 02, 2006
Totally obvious: Virus writers test their software against the enemy before use

Here's a totally obvious fact not much talked about: Of course virus writers test against popular anti-virus packages before 'releasing'. They want the virus to work after all.

Not exactly for the same reasons, but I assume the story is equally obvious if you replace 'virus writers' with 'bacteria' and 'popular anti-virus packages' with 'antibiotics commonly used in hospitals'.

Posted by Claus at 06:25 PM
The future is not really here - and it's really unevenly distributed

Luddites take heart! Speech recognition doesn't really feel like it's already here at this demo .

Posted by Claus at 03:48 PM
August 01, 2006
Dellevers

Forrige søndag, da jeg var på vej hjem fra sommerhuset med min søster og hendes familie, fordrev vi køreturen med at skrive sange om deller og anden overvægt. Her er nogen af topscorerne fra turen

mel. Kong Christian

Kong Christian stod ved dellen fast
til gulvet brast
Han faldt med fedtet ned til første sal
og lå på gulvet som en hval
Men dellen ville længere ned:
Den var for fed
Til kæld'ren røg den hvid og flad
og Christian røg med dellen ned
og Christian røg med dellen helt derned


mel. Sommer og Sol (altså den med Birthe Kjær)

Deller, deller i skjul
blusen er stram, men den holder på mit sul
Deller, deller i skjul
og de bliver større til jul


mel. Santa Lucia

Deller med slik og guf
Deller med pølser
Deller med flæskesteg
Deller med føl'ser
Deller af helstegt gris
Deller med flødeis
Deller af kager
Deller på lager


Posted by Claus at 01:21 PM