December 30, 2007
Hvaljagt

Q3oY3avH5w.png

Totally awesome interface til fotojournalistik - Flickr på speed - smart tidslinje i bunden, så man kan se hvor der er billedaction, hurtigt autoplay - og så er billederne af hvaljagten også gode.

Posted by Claus at 11:50 AM
Orange

En kunstnergruppe i Detroit kører rundt og maler nedrivningsklare ruiner orange for at gøre opmærksom på byens forfald.

Posted by Claus at 11:37 AM
December 28, 2007
Man of the year

BD3qjSvPEt.png

Time has a proud history of naming people of questionable qualities man of the year but still it is somewhat disheartening (and laughable) that the magazine has carefully cleaned up the title to "person of the year" - while keeping to the tradition of awarding the title to non-democrats on the eve of their grandest moment of evil.
In other news: The Russian saber rattling, bombers violating the air space of Russia's westernized neighbors, has become almost routine in Scandinavia.

Posted by Claus at 12:51 PM
December 27, 2007
Michel Gondrys næste film er en hyldest til hjemmelavet fanfiction

Eller dvs.: Plottet er, at Jack Black og Mos Def ved et uheld kommer til at slette alle videobåndene i den videoudlejning hvor Mos Def arbejder. Istedet for bare at give op, giver de sig til at hjemmelave remakes af deres yndlingsfilm - i en stil man kender til bevidstløshed fra internetdistribuerede fanfilm.
Hvilket sølvfølgelig bare er en tynd anledning for Gondry til faktisk at lave alle fankopierne.
Traileren er sjov.


Posted by Claus at 02:38 AM
December 24, 2007
From "appointment tv" to "engagement tv"

Interesting terminology from some of the writers of Heroes on their efforts to spread out the narrative across different media to create a new meta-objective for their audience: The mystery of following the story across all media.
An attempt to adress the decreasing relevance of scheduled broadcast for the audience.
Henry Jenkins calls this transmedia storytelling and moderated the conversation with the Heroes writers (after a ridiculously long introducton from someone else).
The standard view of this kind of thing is that the alternate media maximise the commercial exploitation or exntends the lifetime of the main product, the series or films, but Jenkins seems to believe the balance is shifting so that the series really requires engaged multi-channel viewing.

Certainly explains my complete failure to appreciate why people watch Heroes.

Posted by Claus at 12:28 PM
December 23, 2007
Benny Lava

Udemærket version af et klassisk internet-meme.

Posted by Claus at 11:29 AM
December 22, 2007
Hvad tror han vi andre beskæftiger os med?

I detteher interview siger Morten Hesseldahl noget i retning af at "der burde være masser af plads til humanister alle mulige steder fordi deres uddannelse handler om at få ting til at give mening". Til hvilket man må spørge: Hvad tror han egentlig vi andre går og laver?
Der er en potentiel ende at spinde om det for humaniora knap så sunde i hvis det virkelig er selvbeskrivelsen - altså hvis humaniora bare er blevet en kommunikationsuddannelse, der så har nogen bestemte historier på bogen alt efter hvilket speciale man har.

Posted by Claus at 08:23 PM
December 21, 2007
Chain Factor

Hvis du ikke skal holde jul og nytår på Facebook og får brug for lidt uforpligtende familiefri underholdning så kan du prøve Chain Factor, der er virkelig sjovt.

(Det er en slags talversion af Bejeweled)

Posted by Claus at 04:57 PM
Ved du ikke hvor du skal være til nytår?

Så hold nytår på Facebook

Gruppen for alle os, der skal holde nytårsaften alene foran skærmen på Facebook!

Det bliver simpelthen det bedste! Vi skal bare sende virtuelle champagneflasker, fyrværkeri og kram i hinandens retning!

Og ved midnat skal vi "bide chumps", som rigtige vampyrer!

En sjov nytårsaften i computenskærmens skær - meld dig til nu og invitér alle dine Facebookvenner!

Kom nu alle sammmen - Facebook time is fun time!


Posted by Claus at 02:04 PM
December 20, 2007
Man tror det er løgn: Dramadok om det spændende liv som parkeringsvagt

A&E, amerikansk kabelkanal, starter nu en dramadok om parkeringsvagter. Livet indhenter fiktionen.
Det er klart at lavkonfrontationen i girokortet i ruden er dårligt drama, lås på hjulene og bortslæbning øger dramaet. Meeen det kan nu faktisk heller ikke lade sig gøre i Philadelphia. Hårde linier som "...until next time, because there's no escaping the traffic violations in Philadelphia!" minder faktisk fælt meget om Hanna Bue.

Posted by Claus at 03:37 PM
Apples markedsandel på vej mod 9%?

Ifølge et analysefirma var Apples markedsandel af PC-markedet (det amerikanske?) 9%, målt i enheder ikke kroner, i de første 9 måneder af 2007 - i stedet for de 6% det var sidste år. Hvis man måler på webtrafik så siger tallet 6.6.%. Hvad procenten så end dækker over, så svarer det nogenlunde til 7 mio Macs om året i alt.
Den anden interessante oplysning er at Mac-brugere også er artige musikkøbere og -lavere. Digital kreativitet og Apple hænger stadig sammen.

Posted by Claus at 03:25 PM
December 19, 2007
Google indekserer classy.dk indenfor en time

Google har gjort et eller andet drastisk ved indekseringsplanlægningen. Min forside indekseres nu på under en time. Historien med Paul Anka nedenfor dukkede op i indekset 52 minutter efter posting.

Posted by Claus at 04:08 AM
Paul Anka Smells Like Teen Spirit

Det er på dage som denne man får lyst til at citere aintitcoolnews anmeldelsen af Return of The King: We need new words for HOLY FUCKING SHIT!

Bonus: Han kan også synge Van Halen.

Bonus II: Anka har simpelthen indspillet et helt album i stilen. Mere imponerende end fortolkningerne er måske Ankas meget brede definition af begrebet "rock" - omfattende Michael Jackson, Pet Shop Boys, R.E.M., Bon Jovi, Nirvana, Lionel Richie og mange flere.

Posted by Claus at 03:09 AM
Irrationel begejstring

Super slidesæt om venture kapitalisters syn på fremtiden. De tror allesamen det kommer til at gå skidt og at miljøteknologi bliver vildt overvurderet næste år. De regner også allesammen med at investere i det og tjene en ordentlig bunke på det. Og så er slidesene super bisnæsblå.

Posted by Claus at 01:21 AM
December 18, 2007
Prischok: Love Shop/Jens Unmack kun nomineret til én steppeulv

I den fortsatte latterorkan der er danske rockanmelderes ungdomsforelskelse i Love Shop og Jens Unmack er årets Steppeulvpris lige ved at blive en iskold gyser. Det er nemlig kun lykkedes for anmelderne at finde en enkelt pris hvor man kan tillade sig at nominere Jens Unmack overhovedet - et rekordlavt antal. Så meget desto sikrere kan vi være på at Unmack får prisen som Årets Komponist - fordi der ikke er en "Fordi vi elsker dig så højt"-steppeulv til uddeling.

Posted by Claus at 03:24 PM
Er du en Facebookhval?

"Ny forskning viser" at folk med 1000 venner på Facebook opfattes som socialt usikre - 1000 er simpelthen "for mange venner".

Posted by Claus at 12:37 PM
Hvad tænkte de dengang?

Nu kan man få fortidens skærende forkant gratis ved at læse gamle Release 1.0 PDFer.
I januar 1984 udgaven kan man, meget passende, læse en anmeldelse af den spritnye Macintosh - som iøvrigt starter med det siden så klassiske problem: Hvis jeg køber et Apple produkt nu, så sender de jo bare en bedre på markedet om 3 måneder.

- SENERE: Mere komisk/snubleprofetisk er marts 1992 nummeret: Det handler om "The Attention Society" - det virker logisk et halvt år efter Tim Berners-Lee introducerede WWW - men artiklen handler om hvordan desktop publishing og email er nye demokratiske medier der tillader os alle at være med opmærksomhedssamfundet.

Posted by Claus at 11:36 AM
De eneste rigtige sociale netværk er de personlige

Doc Searls rammer hovedet på sømmet. De bedste sociale netværk er slet ikke sociale netværk. De er bare kommunikationsplatforme det er gode for os at være sociale i.

Posted by Claus at 11:35 AM
Blogtestamente

Apropos Pensionistfacebook, nedenfor. Tim Bray foreslår - i ramme alvor - at man forbereder "The Ultimate Post" - det allersidste indlæg og så et blogtestamente med instruktioner om hvordan ens blog skal bevares efter man er død. Ikke at jeg ikke allerede begræder visse blogarkivaliers afgang fra internettet, men vi har jo trods alt archive.org. Mest lavpraktisk tankevækkende så får man den ide at man bare permanent selv skulle køre sin egen archive.org-agtige proxy og gemme sin totale webhistory på sin alt for megen diskplads. Den bedste måde at sikre fremtiden på er med massiv redundans - hvis alle bare kan kopiere en blog f.eks. så vil alt på den der kunne betyde noget for andre blive bevaret i deres kopi.
Bevaring er iøvrigt et af de problemer tidsubegrænset copyright skaber for os allesammen, som så ofte pointeret af Larry Lessig at det gør ondt at lovgivere verden over endnu ikke har taget opgaven alvorligt.

Posted by Claus at 11:08 AM
How FB widget companies suck

Good god, how the cross promotion practices of the widget companies suck. Install one Slide app and invitations to add other Slide apps will pose as information from the one you installed.

Posted by Claus at 02:26 AM
December 17, 2007
Spirit a la Sin City? Hvorfor dog det?

Vorherre bevares, ideen om at give Will Eisners Spirit en Sin City overhaling med Frank Millersk misogyn ultravold er helt idiotisk. Sådan er The Spirit jo slet ikke. Hvis Spirit minder om noget i temperament så er det Indiana Jones - eventyr, humor og femme fatales. Serien er fuldstændig udyster. "A sinister gut wrenching ride" my ass. Det har jo intet med oplægget at gøre overhovedet.

Posted by Claus at 08:43 PM
Pensionbook

God pensionistparodi på Facebook.

Posted by Claus at 06:11 PM
The dimness of crowds?

Wikipediaopslaget for Kenny Rogers-hittet The Gambler er fantastisk. Efter en synopsis af sangens historie, der i sig selv er et grin værd, kommer - i et afsnit med titlen "Analyse" - dette grinagtige guldkorn:

The song is often characterized as a metaphor for life in that you need to know when to stand your ground (when to hold 'em) and when to retreat (when to fold 'em). The gambler has learned that the trick to life isn't the cards you've been dealt, but how to play them (every hand being a "winner" or a "loser" depending on how they are played). The "ace" that Rogers refers to in the end is this advice.

Det er fanme dybt.

Bonuslink: En yngre Kenny synger Ruby med First Edition. Superfede briller.

Posted by Claus at 03:35 PM
December 14, 2007
Malinesisk bordfodbold

Min svigerinde - i Mali for Røde Kors - er i færd med at få indrettet sig under udstationeringen, og da den snedker, der laver møbler til huset, også havde et malinesisk dessin på et bordfodboldbord bestilte hun også sådan et. Solid afrostil.

Posted by Claus at 11:41 PM
Nye ord: Rezbisk

Rezbisk - når man er heteroseksuel i virkeligheden, men lesbisk i Second Life.

Posted by Claus at 01:13 PM
Endelig opdager amazon at de har mere end en butik

dIqPFEIIUR.png

Amazon har endelig selv lavet den "Find den i England" service på bogsider som jeg lavede en bookmarklet til i 2002.

[UPDATE: Hmm - det er vist en interface test. Den kommer ikke konsistent op]

Posted by Claus at 11:50 AM
December 13, 2007
HD Video for 6000 kr

Fotokarusellen fra DV Expo på Wired demonstrerer med al tydelighed at levende billeder er utrolig tæt på at have nået den samme digitalteknikrevolution som musik for længst er passeret igennem. Gode HD kameraer for 6000 kr og digital redigering på en Mac afskaffer omkostningerne ved filmproduktion - pånær arbejdstid og distribution - helt ligesom med musik.
For musikken har det været fantastisk. Uanset den kommercielle musikbranches problemer, så har der aldrig været så meget ny musik som der er idag - fordi alle der vil bruge energien på det og har talent til det har råd til at bare at lave musikken selv. For film kniber det lidt endnu - måske fordi produktion alligevel har været dyr hvis det skulle se fedt ud. Men man må forvente det snart er slut med det, om ikke andet så for naturalistisk dogme-drama og dokumentar.
Det eneste spørgsmål er sådan set om talenterne er der - eller om de faktisk allesammen bliver opslugt af den "rigtige" film- og TV-branche.

Posted by Claus at 01:20 PM
Den dårligste sang
Med eksprestog til Kina

Og en China-boy ved siden af

Hun sagd’ jing – han sagd’ jang

Parløren frem

Da de kom til Vladivostok

Havde parløren gjort det godt nok

Hun sagde tjing tjang tjung

Det betyder kærlighed

Han sagd’ tjing tjang tjung

Det betyder kærlighed

Med Eksprestog til Kina er stadig den dårligste sang nogensinde skrevet på dansk.

Posted by Claus at 12:33 PM
Skoler uden krav er en fordel for de gode elever

De lever nemlig op til kravene alligevel. De svage elever, derimod, finder aldrig ud af hvad det virkelig handler om. Tag bare mig og idrætstimerne.
Nå, men det var bare en reaktion på denneher langt ude historie, om DGS, der synes det er enormt snyd at nogen gymnasieelever kommer fra boglige hjem, hvor selv snakken henover aftensmaden er en slags lektiehjælp, og andre kommer fra hjem hvor der stort set ikke bliver talt om noget som helst. Det er da helt vildt priviligeret at have sådan en baggrund at trække på, men det er en misforståelse at elever uden de forudsætninger bliver hjulpet af ikke at blive konfronteret med situationen.
Så retorikken "vi må afskaffe den selvstændige opgave" er forkert - ideen om en støttehotline lyder derimod god. Man kunne forestille sig at skolerne ligefrem lavede et støttekontor hvor man kunne komme op og få nogen andres øjne på om man var ved at fucke opgaven fuldstændig op. Men er det ikke også det de andre elever er der for?

Posted by Claus at 11:46 AM
December 12, 2007
Komisk/ironisk I

Hvordan kan det være at der ikke har været en klimaentusiast på banen og påpege det komisk/ironiske i at skøjtebanen på Kongens Nytorv regner væk. Altså: Det er en varm december - og derfor bruges der ekstra meget energi på at fryse den ned.

Posted by Claus at 09:24 PM
December 11, 2007
2D Flash version af Portal

Det meget roste spil Portal har en uofficiel 2D klon i Flash.

Posted by Claus at 11:37 AM
Intet er så godt at det ikke er skidt for noget

Fedt: Elevator med eget telefonnummer.
Ufedt: At blive ringet op af en telemarketer mens man er i den.

Posted by Claus at 10:43 AM
Website med sofagags fra The Simpsons

Ikke helt komplet, men stadigvæk stort, katalog af sofagags fra Simpsons introerne. Også meget lange gags som dette. Baggrund er (selvfølgelig) her.
En advarsel: De af dem der har tale er dubbet på tysk...

Posted by Claus at 01:36 AM
December 10, 2007
I Spore kan man sætte en iPod på en ubeboet planet og på den måde skabe intelligens

Se selv.

Læs videre her.

Posted by Claus at 02:05 PM
Skole forbyder selvmordsbomber i skoletiden

En af fordelene ved at holde mindre avis er at historien om Egå Gymnasiums burka-forbud når mig forsinket. Det særligt gode ved forbuddet er at rektor på gymnasiet sådan set aldrig har set en elev i burka. Hvis man skal lave regler for at imødegå problemer, der ikke findes, hvorfor så ikke gøre det ordentligt og forbyde piskning, halshugning og selvmordsbomber på skolens område også?
Og for at der skal være lidt til Ekstra Bladet også, hvad så med et forbud mod gruppesex i timerne - også i 3. g og selvom alle gerne ville være med?

Lidt mere alvorligt: Er burkapigens repressive far ikke fuldstændig enig med Egå Gymnasiums rektor i at hans datter ikke har brug for at gå i skole? Og er det ikke det, der er det mest nærliggende potentielle problem, hvis der endelig er et?

Posted by Claus at 12:41 PM
December 08, 2007
You put death into your body

Indtrykket varer til slutningen. Det er maed sjovt, men ikke helt sjovt nok - og det er et problem at man ikke kan grine pegende af El Jobso, men er bundet til at grine inde fra ham. Men gode grin undervejs fo' sure. Den overlarge person man griner af i stedet for idiot savant'en Jobs er Larry Ellison, den jetflyvende, hurtigkneppende, kompromisløse zen-vegetar - og så er en sekvens hvor vegetar-Steve kommer til at spise en sausage mcmuffin, fordi han er blevet arresteret og ikke kan få andet, virkelig sjov. Steves kone flipper ud

"You should shower", she says.
I head for the door.
"Not here", she says, "You should go somewhere else. Go to the Four Seasons or something. And you need to get rid of those clothes. Just throw them out. Here."
She hands me a shopping bag with a fresh set of JobsWear: jeans, Issey Miyake black mock turtleneck, sneakers.
"I can smell it on you," she says. "I can smell your sweat. You've got meat sweat. And it's on your breath."
"It's that bad?"
She turns and begins to retch into the bushes.
"You should go to the temple," she says. "You should see the roshi."
"I had a few bites of sausage. That's all."
"That's dead animals," she says. "That's death. You ate death, Steve. You put death into your body."
She starts crying.
"I don't even know who you are anymore," she says.
I look at her. I feel nothing. What kind of monster have I become? I don't know what to say. I walk past her into the house. I go down the hall to my office and lock the door behind me.
She comes down the hall and starts pounding on the door.
"Steve, please!" she says. "Please don't do this!".
"Go away," I tell her.
"It's death!" she says. "Now you've brought it into the house. We'll have to call the roshi. We'll have to have every room repainted. We may have to move."
"Leave me alone."
"Who are you?" She's hysterical now. "Who are you?"
I'm on the floor, curling up into the fetal position, moaning.

Posted by Claus at 01:15 PM
Kampen mod opiumsproduktion i Afghanistan går fremad

Farmerne omlægger nemlig produktionen til cannabis.

Posted by Claus at 12:39 PM
Stockhausen døde i onsdags

Oplyser Stockhausen Stiftelsen fredag. To dage død uden annoncering? Besynderligt - men tilsyneladende har ingen af pressebureauerne fået historien før fredag.

Posted by Claus at 10:53 AM
December 07, 2007
Nyhedsspam

Bliver lige nødt til at krydsposte denne smarte reklamekampagne nogen har lavet på politikens nyhedsbørs. Fremtiden hvis vi får Digg-aviser.

Posted by Claus at 08:14 PM
"Computere sviner også"

En rapport fra en engelsk klimagruppe slår igennem lige nu med et budskab om at computere sviner lige så meget som store biler. Letfattelige budskaber er vejen frem, men det her er så letfatteligt at det er blevet meningsløst.

For det første er soundbiten en sammenligning mellem "en server" og "en bil". Men at sige "en server" er ligeså oplysende som at sige "et pattedyr" og på den måde sammenligne en mus og en blåhval. Hvis vi tager en almindelig 1-CPU dims, altså serversvaret på en desktop PC, så bruger den mellem 250 og 500 watt året rundt (her er feks en Dell variant der bruger 300 watt), lad os bare være grove og sige 4000KwH om året. Hvis vi sammenligner det med forbruget på en Porsche Cayenne der kører 40km om dagen - altså en almindelig pendler i en stor bil - så giver serveren et CO2 footprint på 0.4 tons mens bilen giver et på 3.6 tons altså 9 gange så meget. Så den server vi sammenligner med er altså et 9x almindelig PC bæst - noget rapporten definerer som "medium", et meningsløst blødt begreb. F.eks. var det nogenlunde det niveau af kapacitet vi brugte til den service jeg vedligeholdt da jeg var i Ascio - hvor den forsynede 30 mennesker med deres levebrød. 1 pendler vs jobs til 30? Nemt regnestykke for mig.

Selvfølgelig skal strømforbruget fra IT-maskinel tages alvorligt, men useriøse sammenligninger redder ikke nogen fra storme eller udryddelse.

P.S. Rapporten distribueres som en PDF med tung uvedkommende baggundsgrafik, 3.5 MB stor. Der er 60K tekst i den - og ingen illustrationer af betydning. Så distributionen af den bruger altså 60 gange så meget energi som nødvendigt.

Posted by Claus at 05:26 PM
Undercoversongs

Fantastisk podcast med lutter coverversioner her.

Posted by Claus at 04:27 PM
Indledende indtryk af oPtion$

Bevægelig ensembleparodi, der minder helt vildt meget om Primary Colors (som håbet), men den slags virker bedre hvis jeg-fortælleren er en bit-player i kanten af dramaet. Det er en begrænsning for komikken at den perspektivmæssigt er bundet inde i Fake Steve. Komikken bliver derfor den anden - at Steve er et mediterende wunderkind, selv en slags tilskuer, til de andre - som vi bare ikke har nogen identifikation med.
Det interessante er opmærksomhedscentrets hemmeligheder - men her er vi inde i opmærksomhedscentret og så er der jo ikke nogen hemmeligheder vi ikke har adgang til...

Posted by Claus at 01:33 PM
3D photo films not all there yet

The Fotowoosh demo was promising when it came out but the Facebook gizmo doesn't quite work - not for me anyway.

Posted by Claus at 01:11 PM
Rose vs. Ellemann

Flemming Roses svar på Ellemanns kritik - at han bestilte tegninger og ikke karikatur - svarer til hvis en mand sagde "jeg bad dem bare snakke med ham" efter at have hyret Hells Angels til at tæske penge ud af en mand. Hvis Rose ville have tegning og ikke karikatur hvorfor spurgte han så en masse karikaturtegnere?

Det var at foretrække hvis Rose lod være med at bruge et alibi, men det er fuldstændig ligemeget i lyset af hvad der siden skete. Vi vælger ikke selv hvilke borgeres ytringsfrihed, der bliver krænket, og hvem vi derfor skal forsvare. Om så Flemming Rose viste sig at være islamkritikkens Larry Flynt så har han stadig ytringsfrihed og den skal stadigvæk forsvares.

[UPDATE: Den spidsfindige iagttager bemærker iøvrigt, at alibiet i sig selv er lige præcis den slags censur Flemming Rose gerne vil kæmpe imod.]

Posted by Claus at 11:40 AM
Dåselatterens historie

Fra Slate. Se også verdens sjoveste afhøring.

- via Kottke

Posted by Claus at 11:09 AM
Torsdagskoncert: Et ambitionsmæssigt ti-årigt lavpunkt

Ugens torsdagskoncert er ikke den dårligste jeg har været til - for jeg har overværet nogen hvor orkestret satsede og tabte spektakulært - men aldrig har jeg været til en koncert hvor der blev satset så lidt. OG undervejs kom også de ringeste fem minutter nogensinde i en udgave af Stille Nacht, der havde gjort det flot lørdag aften i ZDFs schlager-TV, men som bestemt ikke hørte hjemme en torsdag i Radiohuset.

Posted by Claus at 12:10 AM
December 06, 2007
Google does sparklines (and other graphs)

Google has a new (?) graph generating API that provides GETable PNG graphs like this: . API documented here. Note the simple ASCII to data conversion which is a destined for "what word is this" fun in future blog posts.

Posted by Claus at 07:07 PM
December 05, 2007
Det vigtigste er at gøre en indsats

Endnu engang beviser videnskaben det indlysende. Denne gang: Talent skal udvikles.

Posted by Claus at 11:36 PM
Lineman

Foregående post var lige ved at få titlen "Wichita Lineman", men den sang er så god at den kan få sin egen post.

Bonus: Lækker version med Sergio Mendes & Brasil 66.


Posted by Claus at 07:52 PM
Højspændt arbejde

- speaken er irriterende, men fede billeder, og sikke et crazy job.

Posted by Claus at 07:44 PM
"Vi må finde en vinkel"

Vinklen: 'Die Hard'-stjerne tabte til kræften
Virkeligheden: Jeanne Bates var aldrig stjerne, mestendels aktiv i 60erne, og i Die Hard 2 som vi snakker om spiller hun "Older Woman (Northeast plane)"

Bonus Die Hard 2 fact: Filmen er baseret på thrillerromanen "58 Minutes" - som ikke har noget med resten af serien at gøre. Plotideen "betjent med kone på fly til jul" passede bare perfekt ind i efter Die Hard . Den første Die Hard er også baseret på en roman, men en anden, af en anden forfatter - Nothing Lasts Forever. I ingen af romanerne hedder helten John McClane. Setuppet "Betjent, uvant location, familiemedlem, terrorister, jul" er det samme i begge romanoplæg.

Posted by Claus at 12:04 PM
Chok: Thomas Larsen ser ikke nyhed som "en fordel for regeringen"

For første gang i flere år er Thomas Larsens kommentatorvinkel på en nyhed - her Pia Christmas Mølles exit fra de konservative - ikke at det "nok var det bedste der kunne ske for regeringen".

Posted by Claus at 11:25 AM
Area Man når han er allerbedst

Area man pleads guilty in PSU beer can incident.

Posted by Claus at 09:36 AM
Syg Gangsterkølle

(feat. to af mine nevøer på kor og tekst-idé)


Posted by Claus at 12:55 AM
Fra menneskerettigheder til blød mellemvare

Amnesty International - der engang var noget med at være vagthund for overholdelsen af basale frihedsrettigheder - må have problemer med at holde budgettet oppe. Ihvertfald er man i jagten på nye kampagneemner nu gået videre til det sociale. Som f.eks. starthjælp. En fuldstændig uholdbar udvidelse af missionen fra spørgsmål der virkelig er basale til spørgsmål, der kræver en bestemt politisk holdning. Det står skidt til med Amnestys kamp for ytringsfrihed og imod vilkårlig fængsling, tortur når foreningen ikke engang er vigtigst for Amnesty.

Posted by Claus at 12:06 AM
December 04, 2007
Chokokalender

Tveskov var først ude af starthullerne med en glimrende chokoladekalender. De andre kalendre er der i hvertfald ikke meget efterspørgsel efter i mine logs endnu - men jeg ved I arbejder på sagen...
Serviceforbedringsønsker efterkommes indenfor rimeligt omfang - så get cracking.

Posted by Claus at 11:35 PM
Ny internetlovmæssighed

Tveskov havde et godt roundup af de vigtigste internet- og teknologilovmæssigheder. En der ikke var med var

Enhver idé - lige meget hvor idiotisk - vil gå igen uendeligt som en tilsyneladende sand historie

Eksempel: Bonsai Kitten - kat overlever 19 dage med glas på hovedet. Det er yderst suspekt at der ikke er nogen billeder knyttet til den absurde men "virkelige" historie.

Posted by Claus at 10:12 PM
Clowns to the left of me, jokers to the right

Det eneste der er mere forudsigeligt end Yallahrup Færgeby er hændervridere til højre og venstre der mener hhv. at serien forherliger og forfølger indvandrerungdom. Hvis den kan misforstås i begge retninger så er balancen jo perfekt.

Posted by Claus at 10:05 PM
When real intentions block the obvious right intentions

In a series of pullbacks we've learned that Facebook beacon will be opt-in. First opt-in was actually opt-out. Currently opt-in is "well we could track you in principle, but we're not. Honest" - but still on a per vendor basis. The obvious right way to do opt-in: A big visible switch inside facebook with an easy to see unmistakeable once and for all in or out. But...the basic problem is that Facebook isn't really interested in giving people that option, much preferring to wear people down with per partner settings. It's the same problem with most apps on facebook. You have the privacy options there - but most apps follow a "if you're not cheap, we don't want to deal with you" policy and just won't work if you won't play viral-spam with them.

Posted by Claus at 10:03 PM
Pitcher flash mp3er ned i forhold til quicktime?

Prøv lige at spil låge 3 i min julekalender gennem quicktime - og også via den delicious flash player jeg understøtter i kalenderlaveren. Flashplayeren spiller helt klart i et lavere pitch. Er der programmørtuning eller er flash bare dybere end quicktime?

Posted by Claus at 03:02 AM
Julekalender

Hele kalenderen er her.

Vil du have din egen - så brug Classy's forsinkede kalendergenerator her. Den laver 24 låger til dig. Bag dem kan du gemme hvad du synes (ingen scripts please), men specifikt så kan du efterlade URLer til billeder, MP3 filer og flashvideo filer. Flash video er smart for hvis man laver en hemmelig konto på Blip.tv så får man nøgne links til sine flash filer hostet hos Blip.

Prop dem ind hvor du skal bruge dem sådan som jeg gør ovenfor. Iframen jeg bruger kan copy pastes fra din kalenders redigeringsside.

Jeg roder lige med at undgå at hoste script trojans men stadig kunne hoste "aktive" låger - og forklaringer er der sgu ikke brugt tid på - men brug det hvis du kan..
Alrejt - så er der nye regler
Man kan gemme: Youtube embed koder, flv fillinks, jpg fil links, tekst, mp3 fil links - ingen HTML styling. Til gengæld virker playerload for både blip flv links og youtube links...


CSS grimhed: Den der har evnen har pligten. Kommentarsporet her venter på dine gode style-tips...

Posted by Claus at 02:48 AM
9 gange så mange iPhone webbrugere som Symbian S60 webbrugere

Oplevelsen på en iPhone er så meget bedre at selv om der er klart færre devices så bruger de browseren langt mere.

Posted by Claus at 02:09 AM
December 03, 2007
Supernejs idé til social radio

Et fysisk device der tuner til det de andre i dit netværk hører. Det er mange år siden jeg overvejede steady state TVet uden remote, der kan vise "mest populære udsendelse". Når nok seere er utilfredse zapper den.

Posted by Claus at 11:59 PM
Phew, så er ugen reddet

Jeg mener selv jeg kan holde fri nu. Er kommet på vitsen Fedesen og Pondus.
Kontekst her.

Posted by Claus at 11:06 AM
Orkut brasiliansk og LiveJournal...russisk?

SixApart sælger LiveJournal til en russisk investor. Russere er en af de tre største sprogkulturer på LiveJournal (de andre er engelsk og japansk). For os perl hackere er det største problem med det hvem der egentlig passer Dangas fantastiske toolchain, men det har på den anden side været et problem siden Brad Fitzpatrick stoppede.

Posted by Claus at 10:57 AM
December 02, 2007
Yallahrup kedelig

1. afsnit af Yallahrup Færgeby var desværre virkelig gumpetungt. Jokesene sank som balloner af bly, og vi fik lige knapt introduceret personerne overhovedet.
Konceptet er gyldent - men det skal det jo så også lykkes med at være i virkeligheden.

Posted by Claus at 12:21 PM
December 01, 2007
Superswanky kontor


InterActiveCorp, det store webproperties konglomerat, har lige fået nyt kontor i en ny bygning af Frank Gehry. Superudsigt. Funky indretning med fede farver. Og tjek lige den kaffemaskine.

Posted by Claus at 10:33 AM