June 30, 2011
Your interface should be like a virus, not like spam

Computer vira in general, and the technically impressive Stuxnet virus* in particular, provide important lessons interface designers should take to heart - instead of following the design guidelines of spammers.
The interface lesson of spam is as follows

Throw a lot of shit out there, and the users will self-select
Spam is sent to a generous multiple of the users it actually works for, in the sense that they react to it. The reason this works is that the spammer does not pay for our attention.
The interface lesson of computer vira, on the other hand, is the converse
Stay low, stay out of sight, until you have a high chance of success
If a virus is very obnoxious, disinterested users are quickly annoyed by it, and inoculation - in the form of signature files for antivirus software - quickly develops. Stuxnet is an extreme example of this, going to great lengths to stay out of the way except where the intended target - Iranian nuclear facilities controlled by specific Siemens industrial control software - was found.

Your software is better if it operates on a virus theory of interface design, than a spam theory of interface design. Err on the side of no interaction, if you're not sure the interaction will be useful.


* it's a worm. I know. To the normals, everything is a "virus".

Posted by Claus at 02:16 PM
June 26, 2011
Ersatz 11

[OMG! Der er gået en effing måned. Vi kickstarter lige bloggingen igen]

Det har været sankt hans og kort derefter årets super eksklusive Rebootfraværsafhjælpningskonference Ersatz '11. Eksklusiv betyder i denne sammenhæng at der ikke kom så mange, og det kan vi jo arbejde med til næste år, lige bortset fra at Thomas har lovet at Reboot 12 bliver til noget og så skal vi jo ikke afhjælpe et fravær.
Når det så er sagt, så har 30 mennesker i 2 dage i samtale også sine kvaliteter. Det giver sig selv at der ikke er nogen turister. Alle synes de er med for at deltage, og det er rigtig rart. Det er ingen der har fået billetten af chefen, eller tror der er markedsføringsværdi i at være der - det skaber god samtale.
Vi har ikke nogen superstar speakers fløjet ind på jets. Det er bedre for miljøet, ringere for fame-faktoren, men - undskyld Thomas - på udbyttet gør det ikke nødvendigvis en milliard. Der er masser af interessant mennesker i København og omegn, og der er fint afsæt i dem til to dages snak.

Og så har vi marshmallows på Ersatz. Det er langt vigtigere end man tror.

Hvad lærte jeg på Ersatz? Jeg synes Balslevs benspændskatalog var en dejlig grundbog i besvær, der trænger til standardsvar. Han burde skrive sådan et hæfte om dem.
Jeg synes vi var snublende tæt på at foreslå en vigtig diskussion om fri kultur under Henrik Chulus oplæg, en debat der trænger til at få lidt flere stemmer end bare libertarianere og korporatister som udgør spektrummet idag.
Jeg er en sucker for ildsjæle, så det er jo ikke til at sige nej for kulturprojekter i vanskelige omgivelser der insisterer på at være kultur- og ikke problemorienterede.
Spamsongs er og bliver one of a kind, et stærkt lydspor til bålpladsen.
Jeg elsker ost og jeg er ikke flow over at indrømme det. Ost med diskussion om kulturarv, og muligvis ansatserne til et kulturarvsgeeksquad, jamen det er bare endnu bedre.
Junglehospitaler, fri adgant til internettet - begge dele er vigtige og svære at lykkes med.
Ure i besynderlige aftapning vil jeg sige tak for, bla. fordi Ian var helt alene med at holde tema-fanen højt med The Big Here.
Jeg håber alle de andre hørte fremtiden synge i de nye informationelle materialer. Uanset om det faktisk bliver som materialer, eller mere - som Mike Kuniavsky foreslår - ved at begynde at tænke på information som et materiale i sig, så vil denne her ide med information i mindre og mindre atomiske enheder, uden tvivl præge fremtiden. Hvis du ikke har gjort det før, så er det på tide at overveje hvor mange CPUer og operativsystemer du egentlig har hjemme lige nu. Formodentlig har du ihvertfald 1) din laptop 2) din telefon 3) din wifirouter, og hvis du er gammel nok 4) dit stereoanlæg eller hvis du er nørdet nok 5) din storage enhed 6) din Sonos platform 7) din elmåler 8) dine varmefølere på radiatorerne. En hurtig tælling hjemme hos mig giver en 10-15 aktive CPUer heraf 6-8 med radiokonnektivitet ud af lejligheden. Vi må hellere vænne os til dem i hobetal.
Køn og videnssamfund er en debat, der er glat som sæbe. Er det vigtigt? Kan man holde fast i billedet af videnssamfundet samtidig med at man ændrer kulturen i det, eller er den eneste måde at komme videre på at omdefinere hvad viden og lighed er. Hvad synes I?

Oven i grundig grill, gode samtaler og så forskelligeartede oplæg, som jeg lige skitsede, så har jeg ikke rigtig nogen klager.
Formodentlig kommer Ersatz ikke igen i denne form næste år. Hvis Reboot er her sker det ihvertfald ikke. Men det betyder jo ikke, at der ikke kan laves grill og snak. Og det vil jeg godt med det samme love at prøve: Ersatz '12 bli'r noget med grill. Før grillen vil jeg prøve at leve op til en idé jeg allerede havde for i år, med at arrangere en koncert med virkelig underlig musik i forbindelse med grilleriet. - Vi får se, uanset hvad, så er løftet herfra at vi ses igen næste år, til Ersatz eller reboot eller en koncert, eller over et par Marshmallows. God sommer.

Posted by Claus at 10:40 PM