March 20, 2004
Naturødelæggelsen?

For lidt over et år siden kunne man I Information læse Claus Brylds idiotiske meninger om vores nutid. Bland de begreber han slyngede omkring sig var naturødelæggelsen. Måske fortjener det endda at stå med stort: Naturødelæggelsen. I den sammenhæng det forekom var det et tåbeligt og overfladisk mærkat til karakteristik af en politisk modstander, men interesse for miljøets velbefindende er naturligvis legitim, Bryld, Lomborg og andre politiserende referenter til trods. I den forbindelse er en nylig artiken på Wired News interessant. Den gennemgår en artikel i Wired som er en studie i Science om udviklingen i diversitet af fugle-, plante- og insektliv i Storbritannien over de sidste 40 år.
Det viser sig at chokerende 71 % af de sommerfuglearter man kendte for 40 år siden i Storbritannien i dag er udryddet (jeg forstår artiklen som om det er "arter" og ikke populationsstørrelser; men det kan være forkert - jeg har ikke adgang til artiklen.) Det er virkelig et brutalt tal. Fugle- og planteliv har klaret sig bedre men stadig er der en voldsom tilbagegang over de 40 år.
Det man egentlig gerne ville have var en kurve over forløbet så man kunne se om der er en stadig acceleration af tilbagegangen eller om den er jævnt fordelt over de 40 år.

I den forbindelse hoppede jeg forbi Science for at se om der stod lidt mere - stor var min overraskelse da jeg kunne læse at:

Jeg var overhovedet ikke logget ind jeg surfede bare forbi. Er det en bug eller en kombination af smart location detection, marketing og dansk statslig service?

Posted by Claus at March 20, 2004 01:53 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?