August 19, 2004
Software arts

Jeg går glip af Ars Electronica i år, og desværre også af READ_ME 2004 software arts festival i Århus. Der snakkes jævnt hen alt for meget i software arts, fordi det stadig er nødvendigt at slå folk oven i hovedet og sige DET ER KUNST!!! når en menneskelig frembringelse ikke har en naturligt æstetisk dimension, men på den måde minder software kunst jo bare om moderne kunst i øvrigt som den leves i den moderne kunstinstitution.
Men som jeg muligvis aldrig fik postet så ligger der også i den nye tekniske udfordring, at få noget ud af software, en mulighed for at genopfinde kunsteren som suveræn håndværker i et nyt felt hvor håndværket virkelig kan blive opdaget for allerførste gang og på den måde transcendere det håndværksmæssige og virkelig revolutionere vores idé om hvad æstetiske frembringelser kan være. Og ud af den opdagelse kommer kunsten så af sig selv i de heldige tilfælde hvor det faktisk er lykkedes at lave noget der overbeviser. På Ars Electronica var det måske 5 udstillede værker der ikke bare var opdaterede multimediale præsentationer som de har været lanceret som "ny kunst" siden 80erne. Derudover en hel del forsøg på at sanse publikum som del af udstillingen via forskellige aktive penne, kameraer og andet - men med meget få vellykkede eksempler.

Posted by Claus at August 19, 2004 09:17 PM | TrackBack (0)
Comments (post your own)
Help the campaign to stomp out Warnock's Dilemma. Post a comment.
Name:


Email Address:


URL:Type the characters you see in the picture above.

(note to spammers: Comments are audited as well. Your spam will never make it onto my weblog, no need to automate against this form)

Comments:


Remember info?